Acum citesti
Revolution – manşoane cu suspensie integrată

Revolution-Grips_shock-absorbing-grip-system_mountain-bike_on-bikeCăutarea de noi metode de a oferi un confort suplimentar pe bicicletă nu are limite. Iată o idee interesantă: putem lăsa la o parte furcile şi pipele cu amortizare, aceasta este acum disponibilă inclusă în manşon! Partea din el pe care punem mâna este izolată de ghidon printr-un sistem de amortizare a şocurilor, ceea ce aduce mai puţină oboseală şi stres pe braţe, mai ales pe teren foarte accidentat.

Cei de la Revolution consideră noul lor model de manşoane ca fiind viitorul standard în MTB. Acestea sunt destul de scumpe pentru nişte manşoane, dar preţul e decent dacă luăm în considerare că sunt practic elemente de suspensie, în plus ele pot fi servisate de proprietar. Efectul lor în realitate i-a surprins chiar şi pe proiectanţii de la Revolution!

Revolution-Grips_shock-absorbing-grip-system_mountain-bike_inside-how-it-worksProiectarea sistemului a durat doi ani, dar acum avem un nou element în suspensia bicicletei, alături de anvelope, furcă, amortizor şi flexarea cadrului/ghidonului/tijei de şa. La o primă vedere unii ar putea să spună că nu şi-ar dori ca palmele să joace pe ghidon, dar ele se mişcă oricum iar cursa manşoanelor e foarte mică, însă foarte eficientă.

Revolution-Grips_shock-absorbing-grip-system_mountain-bike_special-editionNu putem vorbi de o cursă a suspensiei, mişcarea este foarte mică iar în timpul turei este aproape imperceptibilă, sentimentul este asemănător cu cel al unor manşoane groase şi moi, dar suprafaţa de contact este fermă şi aderentă. Manşoanele vor fi foarte apreciate de persoanele care au probleme cu braţele de la vibraţii.

Revolution-Grips_shock-absorbing-grip-system_mountain-bike_ridingPartea exterioară a manşonului este aşezată pe un material amortizant multidirecţional care poate fi înlocuit. Nivelul de absorbţie poate fi reglat prin adăugarea unor distanţiere de la foarte moale la dur, cu multe trepte intermediare. Astfel fiecare utilizator poate să îşi regleze amortizarea atât cât simte el că este confortabil.

Revolution-Grips_shock-absorbing-grip-system_mountain-bike_diametersManşoanele sunt produse în SUA şi conţin multe piese care se pot înlocui simplu chiar de către proprietar. Ele vin în două grosimi, de 31 şi de 34 mm, fiind gata de orice tip de MTB, de la XC la DH.

Revolution-Grips_shock-absorbing-grip-system_mountain-bike_in-the-boxPreţul unui kit complet cu toate cele necesare este de 110 USD, iar a unui kit de reparaţie care include toate părţile din cauciuc ce se uzează e de 35 USD. Sunt disponibile ca piese de schimb orice alte componente, aşa că manşoanele vor avea o viaţă lungă dacă sunt corect întreţinute.

Pentru cei nehotărâţi Revolution oferă posibilitatea de a returna produsul în 30 de zile. Comenzile se pot face la magazinele partenere (mai mult ca sigur nu şi în România) sau online.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi pagina producătorului.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − 13 =