Acum citesti
PZ ne dezvăluie noutățile gamei 2013

Producătorul PZ are planuri serioase pentru 2013, iar acest lucru se poate constata din plin doar aruncând o privire asupra noutăților pentru anul viitor. De la cheițe de desprindere rapidă la cadre de cursieră și pentru mountain bike, fabricantul are multe produse cu potențial, pe care le descriem amănunțit în cele ce urmează.

Vârful de lance al noii game o reprezintă cele două seturi de roți pentru baieuri, DR 3.1W și DR 4.1W. Primul dintre acestea este fabricat integral din carbon unidrecțional, are jante cu profil de 38mm și cântărește 1.450 de grame. Celălalt set folosește tot carbonul unidirecțional, dar greutatea sa este simțitor mai mică, de 1.280 de grame/pereche. Minusul de grame poate fi pus pe seama numărului mai mic de spițe, de 16 pentru fiecare roată, dar și pe a materialului din care sunt fabricate, același carbon UD. Și DR 4.1 W are jante înalte de 38mm, iar ambele seturi sunt compatibile cu seturile producătorilor Shimano și Campagnolo.

Continuăm cu cadrul DR 1.1, fabricat și el folosind carbonul unidrecțional și destinat competiției. Forma cadrului este una subțire, excepție făcând zona bottom bracket-ului, care este supusă unor forțe și tensiuni mari, motiv pentru care a fost intarita. Pentru mărimea 52, DR 1.1 cântărește 1.120 de grame.

MT 6.1 FM este replica celor de la PZ pentru solicitările privind un cadru de mountain bike. Acesta este dedicat mtb-urilor cu roți de 26 de inchi, iar faptul că este fabricat din carbon unidirecțional prin procesul monococă nu face decât să îi sporească atractivitatea. Și în acest caz, zona bottom bracket-ului a fost atent construită pentru rigiditatea, dar și pentru durabilitate mare, în timp ce seatstay-ul a fost optimizat pentru a oferi stabilitate înaltă, mai ales pe coborâri. Cablurile vor trece prin interiorul acestui cadru și greutatea totală este de 1.280 de grame pentru mărimea de 18 inchi.

Chiar dacă sunt niște piese adeseori trecute cu vederea, cheițele pentru desprindere rapidă sunt importante, mai ales că într-o anumită măsură de aceastea depinde siguranța ta. Astfel, PZ ne prezintă CR3.1Q și CR6.3Q. În ambele cazuri, axul este fabricat din crom-molibden, diferența fiind că în cazul primului cheițele propriu-zise sunt din carbon, în timp ce celălalt le are din aluminiu. Cele două modele au versiuni atât pentru mountain bike, cât și pentru cursiere.

 

Ne oprim la ghidonul de contratimp de tip clip-on, TT5.3. Acesta este fabricat din aluminiu și are forma clasică a coarnelor destinate probelor de contratimp ori a triatloanelor. Pentru a se putea monta pe ghidon, acesta trebuie să aibă diametrul de 31,8mm. Cu tot cu suporturile pentru coate, greutatea acestui sistem ajunge la 619 grame.

Terminăm prezentarea cu cele două noi șei produse de PZ, CR104D și CR105D. Nu sunt niște modele cu pretenții mari, adresându-se segmentului de mijloc. Ambele au șinele realizate din Cr-Mo, structura de rezistență a șeii dintr-un plastic dur și zona de contact dintr-o spumă comodă. Diferența dintre cele două modele este destinația lor, prima fiind concepută pentru femei, pe când cea de-a doua pentru bărbați. Greutatea lui CR104D este de 270 de grame, în timp ce a modelului CR105D este de 243 de grame.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − sixteen =