Acum citesti
Probabil cel mai mare concurs pentru copii: Micul Trialist

Astăzi am stat de vorbă cu Iulian Zaharie, organizatorul Cupei Naționale de Trial Bike în România, deoarece în cadrul competiției din 7 mai, acesta va organiza și un concurs dedicat copiiilor, acolo sunt așteptați între 150 și 200 de concurenți. Astfel, am aflat mai multe detalii despre competiție.

1.Salut Iulian! Câte etape va avea Cupa Națională de Trial de anul acesta și unde vor fi organizate?

Salutare! Anul acesta vom avea o singura Cupa Nationala care o voi organiza la Radauti pe 7 Mai, urmat de Campionatul national care va fi pe 30 Iulie tot la Radauti.

2.Care este cea mai spectaculoasă dintre ele din punctul tău de vedere?

Ambele competitii vor avea impact mare deoarece vor fi prezenti cei mai buni rideri din tara. Am ales sa organizez aceste concursuri la Radauti, in orasul meu natal deoarece am o deschidere mai mare la lume.

3.Spune-ne mai multe despre Micul Trialist. Este un concurs de trial pentru cei mici sau este mai mult un concurs de îndemânare?

Ideea cu MICUL TRIALIST mi-a venit anul trecut in 2022, cand mi-am pus intrebarea “Cum as putea sa promovez Trialul mai bine in Romania?”. La care a venit si raspunsul, voi organiza o competitie si pentru copii. Ca sa-i atrag in lumea de Bike Trial-ului le-am creat un traseu distractiv din jaloane si mini rampe de urcare coborare, unde fiecare copil avea sansa la un Start.

Acestia au fost cronometrati de un arbitru, concurentul cu cel mai scurt timp de parcurgere a traseului a fost desemnat castigatorul. Dupa o experienta vasta de peste 16 ani in lumea sportului stiam ca am impact in domeniul acesta si va avea succes.

4.Cui i se adresează acest concurs dacă judecăm după vârstă? Probele sunt aceleași pentru toți copiii?

Concursul pentru copii este dedicat celor cu varsta cuprinsa intre 3-16 ani. Este deschis pentru 5 categorii: MINI 3-5 ani, JUNIOR 6-8 ani, AVANSAT 9-11 ani, EXPERT 12-14 ani si MASTER 15-16 ani.

5.Ce fel de bicicletă este necesară pentru a participa la competiție?

Micii concurenti pot participa cu orice bicicleta, la categoria MINI 3-5 ani spre exemplu sunt concurenti care vin chiar si cu roti ajutatoare😁.

6.Cum se pot înscrie cei mici și care este taxa de concurs?

Concurentii se pot inscrie la fata locului incepand cu ora 12:00 sau pot face si o preinscriere la Denisa Meresan 📲 (0749) 767 413. Va fi o taxa simbolica de concurs de 35 lei, unde fiecare participant va primi un pachetel consistent de start si un tricou de participare.

7.Ce fel de premii ați pregătit?

Vom avea premii mari pentru cei mai indrazneti, toti ocupantii podiumului vor primii tot felul de acesorii (casti, manusi etc) iar pentru cei de pe locurile intâi am pregatit cate o bicicleta!

8.La concursurile din Cupă, care etapă strânge cei mai mulți concurenți la start?

Momentan ca si nivel de organizare, implicare, numar participanti la Trial in Romania, Radautiul e pe numarul 1.

9.Ce diferențe observi ca număr de participanți între anul trecut și anul acesta sau la ce te aștepți mai exact?

In trecut eram o comunitate mult mai mare, cu timpul interesul s-a pierdut fata de Trial. Eram chiar uimit de cati rideri existau in Romania. Vorbind de ciclism, consider ca e cea mai grea si complexa ramura comparativ cu celelalte. Cred ca asta e un factor care da raspunsul la de ce ne-am rarit.

10.O întrebare personală: ai de gând să treci și la street trial? Văd că în trend acum este trial-ul care s-a mutat pe biciclete full-suspension, iar japonezii mi se pare că deja sunt de departe unii dintre maeștrii. Cum vezi toată povestea aceasta?

Daca vorbim de BIKE TRIAL, il vad ca un sport de baza pe tot ce inseamna echilibru, control, disciplina. Sunt foarte multi rideri de top care au inceput pe Trial si au trecut la Street Trial unde au avut mare succes, un exemplu clar poate fi Danny Macaskill sau Fabio Wibmer. Eu personal sunt deschis la orice tip de bicicleta, cred ca am indemanare si ma descurc cat de putin indiferent de genul de bike si asta datorita TRIALULUI.

Informații extra despre concurs, puteți găsi pe pagina de facebook a evenimentului. Iar aici, puteți găsi informațiii despre Cupa Națională de Trial.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + twenty =