Acum citesti
Traseu bicicletă – T2 Haihui prin Fundata & T5 Lacul fără fund

Zona dintre satele Moeciu și Fundata este cu adevărat deosebită atunci când vine vorba de pitoresc. Defapt, întreaga zonă a culoarului Rucăr-Bran este fabuloasă! Cu dealurile sale molcome care te îmbie la o drumeție, fânețele parfumate la tot pasul, pâraiele pe care le traversezi, gospodăriile autentice și animale de casă care îți încântă auzul.

În aceasta zonă regăsim un număr foarte mare de drumuri, asfaltate și forestiere, dar și mai multe poteci și potecuțe, unele mai „oficiale” altele doar de localnici cunoscute. O parte din ele au fost marcate cu destul de cunoscutul „omuleț cu rucsac” și cu apelativul „T”, trasee pe care le poți parcurge la pas, în alergare sau drumeție, câteva dintre ele fiind potrivite și pentru bicicletă. Spun „câteva” pentru că majoritatea sunt poteci care vin și cu destul de multe secțiuni abrupte, în mare parte imposibil de parcurs pe bicicletă.

Însă T2 și T5, Haihui prin Fundata respectiv T5 Lacul fără fund, se desfășoară pe drumuri asfaltate și forestiere, cu mai puțin de 10% potecă pe care, dacă ești antrenat, o poți face și pe asta pe bicicletă, fără să fie nevoie de push.

Cele două trasee unite descriu un „8”, cu zona comună din mijloc fiind pedalată de doua ori, practic locul de start putând fiind de oriunde. Tura în sine nu este lungă, aproape 20 km, diferența de nivel fiind de aproximativ 630 m.

După cifre tura nu este grea, fiind foarte potrivită și pentru micii bicicliști. Dar atenție însă, că există și destul de multe „gâturi”, urcări scurte, dar abrupte, unde cei mici este posibil să aibă nevoie de încurajări.

Per ansamblu traseul este deosebit de pitoresc și parcurge dealurile pe care regăsim satele Fundata și Fundățica. Fiind scurt, vei putea avea timp berechet și de pauze în care să admiri natura. De reținut că singurul magazin pe care-l găsești pe traseu și de unde te poți aproviziona, este un La doi pași, aflat la aproximativ 3 km față de locul de unde am luat noi startul, mai precis pensiunea Odăi din plai, sensul de pedalat ales al traseului fiind cel al acelor de ceasornic.

Tura are însă și un obiectiv turistic, „Lacul fără fund” mai precis, pe care îl regăsim pe la km 8 al turei. Pentru a-l vizita trebuie să părăsim puțin drumul principal și să ne abatem spre dreapta. Vei găsi o potecuță care urcă susținut câteva minute până vei ajunge la lac.

Track-ul în format GPX poate fi downlaodat de aici.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =