Acum citesti
Probabil cea mai frumoasă pipă din lume: Mythos IXO

Ceea ce vezi în fotografie este o pipă Mythos, printată 3D, din pudră de titan, care conform producătorului este mai rigidă decât una construită din aluminiu. Dar și mai ușoară. Versiunea pentru bicicletele de munte, botezată IXO (probabil ca să conveargă cu aspectul), este oferită în două versiuni de lungime: 40 și 50mm și costă 250 de lire. Are un stack de 38 de mm, rise zero și capacul se prinde direct de corpul pipei – fără a lăsa vreun spațiu. Cântărește 147 grame și ni se spune că este cu 16% mai rigidă torsional – dar ceea ce nu ni se spune – este cu ce este comparată această valoare.

Cumva, pipa pentru cursiere este de 2 ori mai scumpă și costă 500 de lire. Dar ce-i drept, este și de 2 ori mai lungă: de la 100 până la 130mm. Are un rise de plus/minus 8 grade și cântărește 150 de grame.

Procesul de fabricație presupune topirea pudrei de metal, ca apoi aceasta să ia forma solidă a pipei pe care o vezi. Desigur, sună simplu explicat astfel, dar sunt convins că procesul nu este atât de simplu.

Pipele pot fi precomandate pe site-ul mythos.bike.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + thirteen =