Acum citesti
PlayBike ProCycling: cea mai recentă echipă de pe scena locală

În weekend am fost la Brașov, la Aftăr Ştube, locul în care a fost oficializată unirea a două nume cu mare potențial de a deveni legendare: ProCycling – în calitate de organizator de evenimente de mountainbiking și PlayBike – unul dintre cele mai notorii magazine de biciclete din România. Scopul, dacă vă întrebați, a fost acela de a anunța oficial lansarea noii echipe PlayBike ProCycling, în spatele care stau alte două nume mari care-și au locul în cartea de istorie a MTB-ului în România: Tudor Oprea și Ciprian Burtan. Dacă nu ești familiarizat cu numele, îți spun pe scurt că primul, Tudor Oprea, a reprezentat România la Jocurile Olimpice, iar al doilea, Ciprian Burtan, a pus bazele unuia dintre cele mai cool magazine de biciclete din țară. Şi nu doar asta.

Așa cum deja bine știm, lucruri minunate se întâmplă atunci când oamenii de bine din industrie se implică financiar și sufletește în diverse proiecte, iar cel de față este un exemplu în acest sens. Mai ales că nici nu auzim prea des de implicarea unor magazine în susținerea și conturarea unor echipe. Iar efortul care se desfășoară în cazul de față aduce beneficii în primul rând pentru cei care vor să facă sport, căci ProCycling joacă un rol important în susținerea celor care pedalează și care se află atât la nivel de amatori cât și la nivel profesionist. ProCycling organizează de asemenea Triada MTB, unul dintre cele mai cunoscute evenimente de mountaibiking din România. Mai mult decât atât, pentru 2023 aceștia vor organiza din nou competiția de e-bike (una adevărată) – în masivul Făgăraș, dar și una în Poiana Brașov – care va avea loc în data de 17 septembrie.

În ceea ce privește deschiderea PlayBike față de susținerea copiiilor, atât de importanți pentru dezvoltarea scenei locale, proiectul PlayRide este cel mai grăitor în acest sens. La cârma acestuia se află nimeni alta decât Karina Kubat, o sportivă și antrenoare extrem de dedicată și de implicată, care a susținut în cadrul evenimentului importanța sportului și implicarea celor mici în cadrul acestor activități.

Tot sâmbătă au fost prezentate și noile biciclete de concurs ale echipei PlayBike ProCycling: Mondraker F-Podium, similare cu cele cu care se concurează în cadrul Cupei Mondiale. Desigur, din peisaj nu a lipsit nici George Căbăl, multiplu Campion Național de motocros și om de podium în cadrul competițiilor de downhill de pe scena locală și generator de surprize plăcute. Bicicleta acestuia, un Mondraker Summum Carbon MX (asezonată cu cele mai noi componente disponibile) se numără printre cele mai performante biciclete de downhill și cu siguranță va rămâne una dintre preferatele sale pentru mult timp de acum înainte.

Altfel spus, un eveniment deschis și fain, cu multe legende locale și tot atât de multă voie bună. Iar în această notă aș dori să închei acest articol, cu felicitările de rigoare pentru realizarea acestui proiect și cu urările de succes în noul sezon competițional!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − six =