Acum citesti
Planuri mărețe pentru Ideal Geiger Team în 2014

Săptămâna aceasta începe sezonul competițional pentru Ideal Geiger Team. În 2014, obiectivele echipei par mai mari îndrăznețe ca niciodată, principalele fiind competițiile internaționale de cross country olimpic din calendarul UCI, menite să aducă punctele necesare calificării la Jocurile Olimpice.

geiger

Principalii protagoniști pe care echipa se bazează în obținerea punctelor UCI vor fi actualul campion național Elite Lucian Logigan, vicecampionul național Tudor Oprea și campionul național U23 Cristian Losonczi. În afara lor licențe FRC au în acest an Tudor Radu, ale cărui performanțe au avut mult de suferit anul trecut de pe urma unei accidentări, și Attila Madaras care se alătură echipei Ideal Geiger. Andrei Mareș, un junior sibian care promite, va avea și el licență în 2014 având ca obiectiv principal Campionatele Naționale de cross country. Riderii Elite vor participa și la competiții din România pentru antrenament, atunci când programul internațional o va permite, ținta principală fiind clasarea cât mai bună la cursele UCI de XCO. Singurele obiective pentru cursele din România sunt clasări pe podium la Campionatele Naționale, iar echipa urmărește să facă o figură bună la cele două etape de Cupă Mondială la care intenționează să participe. Calendarul complet al echipei poate fi urmărit pe site http://www.procycling.ro/calendar-competitional/.

În schimb, echipa de amatori va participa în principal la competiții din țară, componenții de la care se așteaptă clasări bune fiind: Monica Serachitopol, Robert Kovacs, Fabian Gândilă, Ștefan Constantin, Sebastian Luca, Francisc Saroși, Ulisse Gheduzzi, Robert Sofronie, Alex Tărâță.

Dar toate aceste activități nu ar fi posibile fără contribuția unor sponsori puternici. În 2014 continuă să fie alături de noi partenerii deja “tradiționali” ai echipei – Geiger, Faresin, Transimont și Olang. Acestora li s-au adaugat doi noi parteneri: Midolini si Santal. Midolini prestează servicii în domeniul ridicărilor și se ocupă cu închirierea de auto macarale și platforme aeriene. Sucurile naturale Santal probabil nu mai au nevoie de nicio prezentare. Bicicletele vor fi și anul acesta Ideal echipate cu cele mai bune componente Shimano, Fox, Pro, Elite și încălțate de Kenda. O noutate ar fi roțile Shimano XTR tubulare cu care vor participa în competițiile de cross country cei 3 lideri ai echipei. Nutriția de specialitate a sportivilor este asigurată în continuare de Power Bar, iar antrenamentele sunt “urmărite” cu atenție de Polar. Asamblarea și întreținerea bicicletelor revine în sarcina celor de la ActionSport Sibiu. Sperăm să vă putem împărtășii în acest sezon cît mai multe imagini de pe camerele GoPro furnizate de xtremevideo.ro.  Mai multe informații despre partenerii Ideal Geiger Team puteți de asemenea găsi pe pagina echipei http://www.procycling.ro/cat/parteneri/.

Începand din acest sezon membrii Ideal Geiger Team vor fi îmbrăcați cu o noua linie de echipamente dezvoltate și personalizate sub îndrumarea lui Tudor Oprea, linie care beneficiază de experiența de aproape 20 de ani a acestuia în utilizarea echipamentelor de ciclism. Noul brand al echipamentelor este OPT și este brandul pe care îl vor folosi deja alte doua echipe din Germania. Funcționalitatea, aspectul și confortul au fost principalele aspecte de care s-a ținut cont. Combinațiile de materiale și croiurile au fost testate aproximativ 3 luni înainte de a se ajunge la variantele finale. Toate aceste echipamente sunt produse in Romania de firma Metropolis.

echipament

În luna martie va avea loc prezentarea oficială a întregii echipe la Sibiu, eveniment ale cărui detalii le vom anunța în curând. Deocamdată Logigan, Oprea și Losonczi vor fi în Cipru în perioada 24 februarie – 10 martie pentru un nou stagiu de pregătire, stagiu ce include și doua competiții  din calendarul UCI (5 zile de concurs).

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + fifteen =