Acum citesti
Pirelli a lansat camerele de aer ușoare și rezistente SmarTUBE

Pirelli este printre primii producători de anvelope care se aliniază noilor tendințe de a lansa camere de aer foarte ușoare din materiale moderne, mai performante decât vechiul butyl. Astfel, noile Pirelli SmarTUBE renunță la butyl-ul standard pentru un nou poliuretan termoplastic (TPU), mai ușor și mai rezistent. Noile camere vor fi disponibile în versiunile P ZERO SmarTUBE pentru șosea, Cinturato SmarTUBE penrtu gravel și Scorpion SmarTUBE pentru MTB, având o greutate redusă cu 70% și un volum mai mic cu 50% decât camerele normale, fiind deci cu mult mai compacte.

Noua gamă Pirelli SmarTUBE a venit ca o urmare a dezvoltării baieurilor lor de World Tour, P ZERO Race Tube SL, care folosesc în interior o cameră SmarTUBE. La fel ca modelele de camere oferite de Tubolito și Schwalbe, noile camere SmarTUBE sunt fabricate din plastic TPU.

Noile camere au o greutate cu 70% mai mică chiar și decât unele camere foarte ușoare din latex, iar TPU are capacitatea de retenție a aerului mult mai bună. Vor fi cu siguranță o opțiune interesantă pentru cei ce vor să scadă cât mai mult greutatea roților. TPU are și o rezistență dublă la pană față de o cameră standard din butyl.

Sunt disponibile trei opțiuni, specifice pentru șosea, gravel și MTB. Pirelli P ZERO SmarTUBE acoperă gama roților 700c cu anvelope între 23c și 32c. Acestea au o valvă presta de 60 mm cu miez nedemontabil iar greutatea totală e de doar 35 g.

Cinturato SmarTUBE pentru gravel e disponibilă în patru veriante, acoperind dimensiunile de roți 650b și 700c și având și versiuni ranforsate. Versiunea 650b nu e ranforsată, are o greutate de 45 g și e recomandată pentru anvelope între 40c și 45c. Versiunea non-ranforsată 700c are o greutate de 49 g și e recomandată pentru anvelope între 33c și 45c.

Pirelli oferă două versiuni ranforsate pentru modelul 700c Cinturato SmarTUBE. Versiunea pentru anvelope 28c – 35c are valvă presta de 60 mm și o greutate de 70 g. Versiunea mai mare e pentru anvelope între 35c și 45c, are o valvă presta mai scurtă, de 42 mm și o greutate de 110 g.

Modelul de MTB Scorpion SmarTUBE a fost denumit după gama de anvelope dezvoltate împreună cu Fabien Barel. Există opțiuni pentru roți de 29 și de 27.5 pentru anvelope de până la 2.6, greutatea fiind de 100 g, respectiv 95 g. Există și o versiune mai subțire pentru XC, doar pentru roți de 29 și anvelope între 1.8-2.2, greutatea fiind de 75 g. Toate variantele au valve Presta de 42 mm.

Toate versiunile de camere Pirelli SmarTUBE sunt deja disponibile la prețul recomandat de 36.90$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − nineteen =