Acum citesti
Noile roți de MTB din carbon Reserve 28 XC au doar 1367 g și nu au limită de greutate

Noile roți Reserve 28 XC sunt primele din gama de MTB care renunță la denumirea Santa Cruz, devenind un produs al mărcii acum independente de roți din carbon. Sunt de asemenea primele roți de MTB din carbon din gamă care au o jantă cu profil asimetric, mai joase pentru rezistență mărită și amortizare verticală îmbunătățită.

Când Reserve a început să producă roți în 2014, motivația era simplă: să producă cele mai rezistente roți din carbon, cu cel mai bun raport rezistență/greutate de pe piață, acoperite de garanție pe viață. Aproape toată lumea își amintește de filmul în care Danny MacAskill a abuzat un set de roți Reserve din carbon, reușind să le rupă doar coborând cu ele pe scări fără anvelopă. Mulți am luat decizia să trecem la roți din carbon după ce am văzut acel film.

Reserve avea deja în ofertă roți cu lățimea internă de 25 mm, 27 mm, 30 mm și 37 mm dar și un set de roți de DH. Acum modelul Reserve 28 XC intră în gamă fiind cel mai ușor model de MTB al producătorului. În ciuda lățimii mai mari, greutatea e considerabil mai mică chiar și decât a celor cu lățimea de 25 mm: doar 1367 g! Este vorba de modelul ce folosește butuci DT Swiss 180, încluse fiind valvele și banda tubeless.

Roțile Reserve 28 XC și-au făcut debutul în Cupa Mondială la XCO la Albstadt. Se pare că folosesc jante cu un profil complet nou, asimetric, inversat la cele două roți, cu găurile de spițe în continuare nealiniate.

Janta este mai lată dar și mai joasă, acest lucru îmbunătățind rezistența și rigiditatea laterală, adăugând și niște amortizare suplimentară pe verticală, pentru tracțiune îmbunătățită. Forma jantei folosește în continuare ranforsările din zona spițelor, specifice roților Reserve, dar și această zonă a fost redesenată. Janta are un canal median mai adânc ce simplifică montajul anvelopelor tubeless și îmbunătățește retenția anvelopei la presiuni mici. Zona rectangulară proeminentă din jurul fiecărei spițe are acum o suprafață mai mare.

Fiecare jantă are greutatea oficială de 385 g. Acestea sunt spițate pe butuci DT Swiss 180 (cu rulmenți ceramici) folosind 24 de spițe DT Race Comp cu tragere directă, la ambele roți.

Prețul noului set de roți Reserve 28 XC începe de la 1599$ însă în prețul acesta intră și garanția pe viață, fără limită de greutate pentru utilizator. Dacă jantele se rup, indiferent de motiv, acestea sunt înlocuite gratuit de Reserve.

  • DT 180: $2199 USD @ 1367g
  • DT 240: $1899 USD @ 1450g
  • DT 350: $1599 USD @ 1550g

Roțile vor fi disponibile doar în versiune 29 începând cu iulie 2021, în configurație cu butuci DT Swiss 180, 240 sau 350 Center Lock, cu interfață Microspline sau XD.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 10 =