Acum citesti
Pioneer revoluționează măsurarea waților prin noul ciclocomputer

Uriașii domeniului electronic Pioneer atentează și la lumea bicicletelor cu abordare ce s-ar putea să le aducă consacrarea din prima încercare. Propunerea lor, un ciclocomputer care incorporează un sistem cu adevărat unic de măsurare a puterii cu care se pedalează, are șanse mari să ajungă în vârful categoriei sale.

Vorba-i vorbă, așa că destul cu laudele și mai bine vedem exact ce poate micuțul dispozitiv. SGY-PM900 pe numele său este un ciclocomputer cu funcții importante, precum GPS, altimetru sau monitor de ritm cardiac, însă cea de contorizare a waților este impresionantă din mai multe motive.

Senzorii montații pe fiecare dintre cele două brațe ale angrenajului măsoară puterea cu care apeși pe pedale, însă o fac atât de precis încât pe ecranul unității centrale este afișat câtă putere aplici în câteva din puncte de-a lungul traiectoriei pedalei. În plus, respectiva valoare este afișată separat pentru partea stângă și cea dreaptă. Așadar, poți vedea într-o interfață ușor de interpretat puterea efectivă cu care apeși pe fiecare pedală și să ajustezi tehnica acolo unde este necesar.

Pioneer a bătut palma și cu Sugino pentru a realiza un ax pedalier compatibil cu BB30, PFBB30, BB86 și Hollowtech, ax în care se află un magnet ce ajută senzorii să determine gradul de flexare al brațelor pedaliere, lucru bine de știut în vederea îmbunătățirii tehnicii de pedalat.

Cei doi senzori sunt, pentru moment, compatibili doar cu angrenajele Shimano din seriile 6000, 7000 și 9000, iar montarea lor se face foarte simplu, după cum poate fi văzut și mai jos, forma lor fiind special concepută pentru componentele niponilor. În caz de defecțiune, senzorii pot fi schimbați separat. Greutatea sistemului este aproape de neglijabil, 70 de grame fiind masa celor doi senzori care funcționează fiecare cu baterii CR2032. Cum era de așteptat, prețul nu este pentru cardiaci, căci produsul celor de la Pioneer, acutalmente trecut prin botezul focului de echipa profesionistă Blanco Pro Cycling, este undeva în jurul a 2.000$.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 3 =