Acum citesti
Piese Shimano de peste 250.000 euro, furate din camion

Să fi devenit componentele de biciclete adevărate obiecte de preț? Penuria din industrie pare să ne spună chiar asta. Iar producătorul de biciclete ceh, Bike Fun International, a raportat furtul a foarte multe componente Shimano, în valoare de 270.000 de euro, dintr-un camion aflat într-o parcare.

Furtul a avut loc la finalul lunii ianuarie, când aproape toată marfa dintr-o remorcă de tir a fost sustrasă. Ceea ce te face să te întrebi, cum de au avut hoții atâta timp. Este mai mult ca sigur un atac planificat, iar șoferul ar fi fost tranchilizat cu un gaz în momentul în care s-ar fi culcat în cabină. Ca să-și șteargă din urmă, hoții au folosit un extinctor pentru a împrăștia substanța prin remorca tirului. Mai mult decât atât, câteva cutii care conțineau piese ieftine (a se citi entry-level), au fost lăsate în remorcă.

Astfel, Bike Fun International a declarat că a rămas fără piesele pregătite pentru bicicletele ce urmau a fi puse în vânzare, valoarea acestora fiind de 10 milioane de euro (mai precis biciclete SUperior sau Rock Machine). Producătorul a anunțat că va mai utiliza din piesele din depozit pentru a-și putea onora o parte din comenzi. Au fost sustrase frâne, transmisii, acumulatoare pentru schimbătoarele Di2, componente pentru e-bike-uri cât și butuci sau display-uri.

Cei de la Bike Fun International s-au arătat consternați de această întâmplare și au declarat că este pentru prima oară când aud de un astfel de furt planificat pentru sustragerea unor componente de bicicletă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 2 =