Acum citesti
Pentru 2014 Ritchey introduce Vector Evo, șaua cu șină centrală

Fenomenul șeilor cu o singură șină centrală în locul celor două paralele capătă proporții după ce Ritchey a anunțat lansarea sistemului Vector Evo. Conform producătorului, inovația are rol și de amortizare, presiunea cu care greutatea corpului apasă fiind mai bine distribuită, dar și redusă în zonele critice ale șezutului.

sa_monorail_ritchey

Având șina plasată central, părțile laterale ale șeii capătă un grad mai ridicat de flexare, ceea ce permite o mișcare mai liberă a coapsei în timpul pedalării. Ritchey mai pretinde că sistemul oferit este printre cele mai rezistente de pe piață, dar și printre cele mai ușoare și care permit o varietate largă de reglaje. Cu toate acestea, nu au fost oferite informații exacte privind gramajul, dar există o abundență de detalii tehnice.

Șaua Vector Evo are un corp din nylon și carbon, gândit să permită acea flexare de care aminteam mai sus, zona de prindere de tija de șa este mai îngustă pentru a evita atingerea acesteia cu coapsa, iar învelișul exterior este realizat din microfibră și spumă ușoară.

Iar în completarea noului sistem Vector Evo, dar și ca opțiuni pentru șinele tradiționale, Ritchey scoate la înaintare și noile tije de șa. Astfel, tija pentru șei standard, Link, oferă un offset de 10 sau 20mm, pe când următoarele două model sunt destinate șeilor Selle Italia MonoLink, respectiv Vector Evo.

tija_sa_ritchey

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − 6 =