Acum citesti
Pantofii Specialized EXOS au o greutate de doar 99 g!

Pantofii Specialized S-Works EXOS arată destul de comun, dar se deosebesc de restul pantofilor prin greutatea lor de doar 99 g, însă și prin prețul ce trece de 700$. Dacă e prea exclusivist, există și o versiune de 150 g standard ce include o închidere BOa IP1 și costă doar 499$.

Ambele versiuni de pantofi folosesc același material Dyneema pentru partea superioară și o talpă din carbon modificată alături de un sistem de fixare la călcâi nou, toate împreună făcând ca greutatea să fie senzațional de mică.

Partea superioară e fabricată dintr-o țesătură de Dyneema și o căptușală pentru confort. Acestea formează practic o singură bucată de material care nu se întinde și are o greutate aproape de zero, oferind sprijin piciorului fără să incomodeze.

În spate suportul pentru călcâi folosește ceva mai mult material pentru a oferi și o mică flexibilitate ce perminte încălțarea ușoară. Straturile și forma învelișului de Dyneema funcționează ca o prindere pentru picior. Producătorul spune că e la fel de eficientă ca varianta din plastic termoformat de pe modelul SW7 dar mult mai ușoară.

Varianta EXOS 99 are o construcție modificată folosind șireturi pentru a obține o greutate mai mică în timp ce modelul standard EXOS folosește o închidere Boa IP1. Acest model a fost ales pentru că strânge și desface pantoful în incremente mici și trage de cablu în ambele direcții, ceea ce permite o strângere mai uniformă a piciorului. Cablul desfăcut e suficient de lung pentru a permite încălțarea ușoară, după care se stânge suficient cât să prindă piciorul în siguranță. Pantoful e conceput pentru competiție, deci va face față chiar și la un sprint puternic la final de competiție!

În partea inferioară se regăsește talpa din carbon FACT Powerline ce folosește mai puțin material decât a folosit vreodată. Datorită marginilor redesenate și a formelor studiate a primit un index de rigiditate 13 (un pic mai mic decât modelul S-Works 7, dar egal cu cel al modelului SW6). Design-ul include zone fără material acolo unde analiza structurii a arătat că nu e nevoie. Prinderea pentru plăcuțe e din aluminiu și se poate roti 180 de grade pentru a oferi o ajustare față-spate de 5 mm indiferent de tipul de plăcuțe folosite.

Pantofii folosesc toate trei caracteristicile Body Geometry: înclinația Varus în zona vvrontală, suport longitudinal al tălpii și în zona metatarsiană. Pantoful vine cu branțurile BG+ și este compatibil cu branțurile personalizate și semi-personalizate ale producătorului.

Pantofii ar trebui să fie extrem de rezistenți, Dyneema fiind materialul minune folosit mai nou și în lumea ciclismului cu un motiv foarte bun. Este incredibil de ușor și de rezistent și face ca pantofii să fie la fel de rezistenți ca orice alt model de top de la Specialized, beneficiind de aceleași condiții de garanție.

Valorile de greutate de 99 g și 150 g sunt pentru un singur pantof de mărimea 42. Pentru EXOS 99 există chiar un tabel cu greutatea maximă acceptabilă pentru fiecare mărime, aceasta fiind verificată pentru fiecare pereche produsă!

Greutatea maximă admisă (g)
Size EXOS 99
40 92
40.5 93
41 96
41.5 97
42 99
42.5 100
43 105
43.5 106
44 111
44.5 112
45 116
45.5 118
46 122
46.5 123
47 127
48 132

 

EXOS 99 vor fi disponibili doar în culoarea Roșu Rocket, în timp ce modelul standard va fi disponibil în culorile alb sau negru. Cei ce doresc un exemplar din versiunea EXO 99 trebuie să se grăbească să plătească un avans și să îi rezerve deoarece doar 500 de perechi vor fi produse. Livrările sunt programate pentru finalul primăverii 2019.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − seven =