Acum citesti
Pantofi și ochelari noi pentru mountainbike de la Shimano

Producătorul japonez Shimano a adăugat colecției sale de echipament pentru 2014 două articole, o pereche de ochelari, respectiv una de pantofi de ciclism. Ambele produse sunt destinate mountainbike-ului și se înscriu în gama de vârf a companiei mulțumită unor trăsături performante.

echipament_shimano_2014

Ochelarilor S71X li s-a dat o formă care s-ar putea dovedi mai practică pentru riderii de mountainbike, fiind mai lați, prin urmare sporind protecția. De asemenea, în lista de specificații sunt incluse lentile fotocromatice polarizate ce reduc strălucirea diferitelor obiecte, ajutând astfel la o vedere mai clară. Lista cu plusuri continuă cu corpul în care sunt introduse lentilele, care se poate orienta în sus sau în jos în limita a 8 grade, dar și cu greutatea totală a ochelarilor care atinge 34 de grame. Deși nu a fost anunțat vreun preț ori moment din care vor deveni disponibili, ochelarii S71X se vor livra cu două perechi de lentile de schimb.

shimano_s71x_mtb_eyewear

Avantajul competitiv pe care Shimano dorește să îl ofere atleților ce îi folosesc produsele  nu se rezumă doar la partea mecanică. Noua pereche de pantofi XC90 este plasată ca vârf de gamă în materie de pantofi de mountainbike, fiind rodul colaborării dintre compania niponă și atleți de renume mondial precum Eva Lechner, Maja Włoszczowska și Katarina Nash.

shimano_xc90_mtb_cycling_shoes_1

Cu toate că sunt pantofi de ciclism, situațiile în care sportivul duce bicicleta sunt destul de dese în mountainbike, așa că Shimano și-a dotat perechea XC90 cu o talpă aderentă prin aranjamentul crampoanelor. Totuși, rigiditatea necesară acestei părți nu a fost neglijată, compania făcând un compromis în această privință, fabricând talpa din carbon compozit, adică amestecat și cu fibre sintetice.

shimano_xc90_mtb_cycling_shoes

Crampoanele din față vin în ajutorul aderenței sporite amintite mai sus prin cele două tipuri disponibile. Primele, realizate din rășini, se pretează terenului uscat, pe când cealaltă pereche de crampoane este metalică și își dovedește eficiența în condiții de noroi sau de sol instabil.

shimano_xc90_mtb_cycling_shoes_2

Și partea superioară a fost reproiectată, pielea sintetică Rovenica crescând rezistența acestei perechi, conform producătorului. XC90 beneficiază și de Custom Fit, procesul de personalizare al pantofilor după forma piciorului celui care îi poartă, dar și de sistemul de închidere Cross X care reduce presiunea aplicată labei în faza de tragere. Greutatea unei perechi de mărimea 40 este de 627 de grame, producătorul recomandând folosirea acestora împreună cu pedalele PD-M980.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =