Acum citesti
(P) Cum se definesc ochelarii buni de sport?

În timpul activității sportive crește riscul accidentării la ochi, se înmulțesc factorii care ne pot perturba vederea. Din acest motiv purtăm ochelari, dar nu este indiferent de care… Sigur, poți spune că o pereche de ochelari la 25 lei este perfectă pentru tine, dar chiar este așa? Oare este ÎN REGULĂ pentru ochii tăi? Ce face ochelarii de sport să fie buni? Ce așteptări trebuie să ai de la ei?

PROTECȚIE CORESPUNZĂTOARE

Funcția principală a ochelarilor proiectați pentru sport este asigurarea vederii neperturbate și protecția împotriva impactelor care pot apărea în timpul activităților sportive. Când vorbim despre protecție, înțelegem nu doar protecția ochilor dar și cea a feței, pentru că o ramă sau chiar și o lentilă ruptă în urma unui impact fizic este o sursă de pericol care poate provoca alte răniri. Să nu avem iluzii:  o ramă mai simplă, care nu a fost proiectată pentru sport, sau nu este dintr-un material corespunzător se poate rupe ușor de la o căzătură sau de la lovirea de o creangă și poate cauza leziuni care puteau fi evitate.

Exact din acest motiv, rama ochelarilor de sport corespunzătoare este fabricată din material extrem de flexibil și rezistent, cum ar fi aliajul denumit Grilamid – compus din siliciu, magneziu și titaniu. Datorită acestui material, în urma unei lovituri rama mai de grabă se deformează și nu se rupe, diminuând astfel riscul unui accident. În 2019 Rudy Project a prezentat și materialul Graphene, care oferă o protecție semnificativ mai mare, fiind mai dur decât diamantul și mai ușor decât carbonul.

În ceea ce privește lentilele, din fericire protecția împotriva razelor UV este atât de ieftină, încât marea majoritate a producătorilor respectă standardele de conformitate. Aspectul în care însă pot fi diferențe mari este claritatea optică a lentilelor, vederea nedistorsionată și materialul. Din păcate acestea sunt caracteristici invizibile, deși lentilele care distorsionează ușor, chiar și pe lângă o utilizare de doar de câteva ore pe zi ne pot afecta vederea pe termen lung și pot cauza dureri de cap sau amețeli!

Materialul lentilelor IMPACTX oferite de Rudy Project este incasabil, în timp ce caractersiticile optice sunt în conformitate cu cele  mai înalte standarde, astfel fiind asigurată protecția ochilor și a feței!

CONFORT EXCEPȚIONAL ÎN ORICE CONDIȚII

În situații mai active transpirăm mai mult, caz în care o ramă fără cauciucări sau cu cauciucări de calitate necorespunzătoare va aluneca pe fața noastră – nimic nefiind mai deranjant decât să ne aranjăm ochelarii pe nas la fiecare minut! Din acest motiv trebuie să alegem un model care are cauciucare aderentă și în condiții de umiditate la brațe și la puntea nazală.

Pe lângă acestea este important ca ochii noștri să nu se „înece”, lentilele să nu se aburească. În primul caz nu ne simțim confortabil cu ochelarii, iar în al doilea caz experiența noastră vizuală este grav afectată. Pentru evitarea acestora este nevoie de proiectare corespunzătoare – cu orificii de aerisire, cu curenți direcționați de ramă sau de forma lentilelor – aspecte de care proiectanții Rudy Project țin cont în mod prioritar. Datorită acestor soluții specifice s-a născut tehnologia PowerFlow prin care ventilație excelentă usucă suprafața interioară a lentilelor și împrospătează ochii.

POSIBILITATEA DE PERSONALIZARE

Pentru că nu există două forme ale feței, punți nazale sau obiceiuri de purtare similare, o pereche de ochelari standard nu va fi confortabilă pentru toată lumea. Din acest motiv un aspect important este să putem ajusta ochelarii sau părțile lui (brațe, punte nazală) după nevoile noastre.

Ținând cont de acest lucru, inginerii Rudy Project au dezvoltat o tehnologie prin care utilizatorul poate forma, ajusta puntea nazală și brațele ramei (astfel genele sau sprâncenele noastre nu ating lentilele, marginea lentilei nu se așează pe fața noastră, iar brațele pot fi direcționate drept, în jos sau în sus).

UTILIZARE

Ochelarii de sport trebuie să ofere vedere neperturbată în orice condiții. Nu contează partea din zi sau condițiile meteorologice. Ochii noștri trebuie protejați atât în vreme închisă cât și în vreme însorită, atât dimineața cât și seara. Soluția este tehnologia lentilelor schimbabile și oferta de lentile disponibile în diferite culori pentru modelul de ochelari.  Dar o soluție și mai bună este folosirea lentilelor fotocromatice, care se ajustează la schimbările condițiilor de lumină în mod automat, fie vorba de înnorare sau de trecerea din pădure pe teren deschis – cum ar fi familia de lentile IMPACTX a Rudy Project, care datorită intervalului larg de transmisie a luminii poate fi utilizată de dimineața până seara, de la vreme însorită la vreme ploioasă, în orice condiții!

Cea de a doua caracteristică de utilizabilitate este posibilitatea de dioptrizare, întrucât una dintre problemele cele mai des întâlnite ale zilelor noastre este nevoia de corecție a vederii. Deși mulți cred că datorită acestui fapt nu pot beneficia de confortul și protecția oferită de ochelarii de sport și că soluțiile de dioptrizare proiectate pentru fiecare zi sunt suficiente, nu trebuie să faci un compromis legat de protecția ochilor tăi și de utilizarea confortabilă și sigură. Rudy Project acordă atenție specială acestor soluții, astfel în prezent putem alege dintr-un număr mare de soluții de dioprtrizare în funcție de nevoile noastre, care oferă confort excepțional, protecție și utilizabilitate largă chiar și pe lângă corecția de vedere!

Mai mult, un aspect deloc neglijabil este faptul că pentru ochelarii noștri sunt disponible și accesorii/piese de schimb. Astfel, dacă s-a pierdut un accesoriu de 15-20 lei, cum ar fi cauciucările sau lentilele, nu trebuie să schimbăm complet ochelarii.

Caută printre ochelarii de sport cu caracteristicile sus amintite oferiți de Rudy Project – calitate superioară, confort și protecție excepțională.

Poți vedea produsele Rudy Project aici.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + twelve =