Acum citesti
Otso Waheela S – gravel bike pregătit atât pentru furcă fixă cât și pentru noua Fox AX

Odată lansată furca Fox AX pentru gravel bike-uri, posibilitățile de a crea gravel-uri cu suspensie au explodat. Singura problemă e că înălțimea furcii este de 420 mm, montarea acesteia pe majoritatea gravel bike-urilor însemnâns ridicarea zonei frontale și compromiterea geometriei. Răspunsul e crearea unui cadru special corectat pentru furca aceasta, dar nu e un răspuns bun deoarece utilizatorul poate să vrea uneori să folosească o furcă rigidă. Otso Cycles oferă răspunsul pentru ambele scenarii pe noua bicicletă Waheela.

Waheela împrumută puțin din designul cadrului Warakin de la același producător dar folosește un material puțin diferit, tuburi din oțel Reynolds 520 cu tratament ED pe interior pentru protecție la rugină, oferind astfel calitățile de rulaj ale oțelului la un preț cu câteva sute de euro mai mic decât cel al modelului Warakin din inox.

În zona din spatele bicicletei, Otso au folosit sistemul lor de dropout cu Tuning Chip ce permite diferite poziții pentru roata spate, cu lungimea chainstay-ului între 420-440 mm. Dropout-urile sunt înclinate pentru a putea muta roata mai în spate pentru a face loc anvelopelor mai mari, dar monoblocul va coborâ pentru a păstra geometria. Este același sistem folosit pe modelul de fatbike Voytek al producătorului, model ce a făcut față cu bine mulți ani pe piață.

Datorită dropout-urilor cu Tuning Chip, Waheela poate rula cu anvelope de la 700x28c până la modele masive 700x52c sau 29×2.1, dar și cu 650bx53 mm, opțiunile fiind foarte multe.

Cea mai importantă parte e că Waheela are geometria optimizată pentru a folosi furca Fox AX sau modelul MRP Baxter. Adică e echipată pentru furci de 420 mm, care sunt cu destul de mult mai lungi decât cele standard rigide de 390-400 mm. Soluția la problemă este un set de cuveți care are la cupa inferioară un distanțier integrat de 20 mm. Este dintr-o bucată și se instalează ca o cupă normală în headtube.

Distanțierul de 20 mm permite cadrului să folosească furci rigide fără a fi afectată geometria. În afară de distanțierul negru de sub headtube, bicicleta arată absolut normal când e folosită o furcă rigidă.

Cadrul e echipat cu monobloc filetat, ax thru la ambele roți, poate folosi tijă reglabilă de 27.2 mm cu rutare internă, are trei prinderi de bidon plus prinderi de aripi și portbagaje iar greutatea acestuia anunțată e de 2200 g. Cadrul e disponibil la prețul de 899$ iar bicicletele complete vor începe de la 1999$ pentru modelul Comp cu furcă rigidă sau 2349$ pentru modelul Expert, tot cu furcă rigidă. Modelul Pro va include furca Fox AX la prețul de 3249$.

Mai multe informații se găsesc pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + six =