Acum citesti
Ortovox: bicicleta de downhill care încape în rucsac

Nimic nou sub soare, ci mai degrabă o nouă alternativă. Conceptul de bicicletă pentru coborâri, care încape într-un rucsac sau care pur și simplu se transformă într-unul, nu este nouă, primul concept fiind lansat de Bergmonch în urmă cu 3 ani.

Versiunea celor de la Ortovox urmează același concept, cu mențiunea că reușește să compenseze la capitolul dimensiuni: noua Ortovox Mountain Skyver este mai mică și mai ușoară decât concurentul său german, ceea ce o face mai practică. MountainSkyver nu beneficiază de pedale ci de un suport pentru picioare. La capitolul suspensii, cei de la Ortovox au dotat bicicleta pentru coborâri cu o furcă ce oferă o cursă de până în 60 mm și un amortizor spate menit să înghită șocurile puternice.

Plecând de la ideea că poate fi utilizată doar pentru coborâri, bicicleta este dotată cu o roată mai mare pentru partea frontală (20 inci) și una mai mică peste partea posterioară (16 inci). Frânele se regăsesc de asemenea în dotările de serie, sunt mecanice și sunt dotate cu discuri de 160 de mm.

Cu un cadru realizt din aluminiu și o greutate de 7.8 kg, bicicleta poate fi achiziționată online pentru aproximativ 900 de euro. Detalii pe larg pe site-ul Ortovox.

Vezi Comentarii (10)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 1 =