Acum citesti
O manetă cu două frâne: SlidePad


Mulți au fost cei care s-au gândit la această alternativă de a opri bicicleta însă doar cei de la SlidePad au lansat produsul finit. În teorie cât și în practică, noul sistem de frânare SlidePad nu face altceva decât să acționeze ambele frâne ale bicicletei cu ajutorul unei singure manete instalate pe ghidon.



Partea interesantă este că SlidePad acționează asemănător (dar nu identic) cu un sistem ABS: în cazul în care roata din spate se ridică frâna montată pe roata din față este eliberată instant. Se presupune ca roata posterioară se va ridica doar în cazul în care există o forță de frânare prea mare aplicată pe roata anterioară.


Noul SlidePad va fi disponibil începând cu luna iunie 2011 iar prețul va fi de aproximativ 60$. Va fi disponibil în trei culori distincte. Informații complete despre sistem cât și filme de prezentare pe slidepadbrake.com.


via Slide Pad


Vezi Comentariu (1)
  • Este foarte bun conceptul, dar nu cred ca „SlidePad” va fi utilizat pe mtb-uri, cursiere sau alte tipuri de biciclete in afara de Citybike … Si cred ca un veteran in biciclete nu le-ar folosi niciodata pentru ca un veteran stie sa franeze mai bine ca o maneta din asta … Oricum, ma bucur ca se aduc inovatii in lumea bicicletelor !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 3 =