Acum citesti
Numitorul comun al muntelui și șoselei: BMC AC01

Cei de la BMC nu se îndeletnicesc numai cu mașinării de viteză destinate cicliștilor profesioniști, ci vor să îi ajute pe toți cei care le folosesc bicicletele să ruleze cu o viteza dorită. Astfel, AC01 este dedicată celor care folosesc bicicleta pentru deplasare prin oraș, indiferent câți km/h presupune acest lucru, dar reprezintă, în același timp, un hibrid interesant între componente din lumea mountain bike-urilor și a cursierelor.

bmc

O bicicletă de oraș poate servi multor scopuri, însă AC01 este mai degrabă îndreptată către curierii pe două roți sau cei care să țin la o mișcare cât de cât vivace. De aceea, BMC i-a dat pe mână lui Emmanuel Allaz AC01, pe când aceasta era prototip doar. Emmanuel este un cunoscut curier și a participat cu bicicleta la „mondialele” rezervate acestor meseriași, unde s-a clasat pe locul 11.

Fără a pune prea mare preț pe relevanța respectivei clasări, putem remarca niște trăsături de viteză importante la AC01: cadru similar cu cel folosit pentru cursierele BMC, head tube conic și roți de cursieră, cu anvelope de 700×28. Greutatea atinge 8,32 kilograme, bicicleta fiind echipată cu setul SRAM XX1, oferind noțiunii de „hibrid” un nou înțeles.

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 1 =