Acum citesti
Noutăți la a doua ediție L’Étape Romania by Tour de France

România s-a alăturat L’Étape by Tour de France în 2022, fiind cea de-a 20-a țară acceptată în această serie de evenimente la nivel internațional, anul acesta aflându-se la a doua ediție. L’Étape Romania by Tour de France, cea mai importantă cursă de ciclism pentru amatori a anului, va avea loc pe 27 august, cu Race Village-ul în Piața Constituției.

Cursa de desfășoară pe trei trasee, care necesită niveluri diferite de experiență și antrenament, străbate artere importante din capitală întâlnind numeroase puncte de atracție ce emană istorie. Cursa se adresează amatorilor însă și cicliștii de performanță sunt atrași de provocarea L’Étape Romania, aceștia beneficiind de un clasament separat.

Hărțile traseelor sunt disponibile aici:

Este important de știut că în cursă se poate utiliza orice bicicletă și că evenimentul este deschis și pentru pasionații de MTB. La cursa de 14 km se pot înscrie copii de la 8 ani în sus și vor beneficia de un discount de 25%.

Anul acesta însă, l’Étape Romania dorește să ofere iubitorilor de sport și ciclism o experiență îmbunătățită, care integrează tehnologia în pregătirea pentru cursă și în ziua evenimentului.

Iată câteva dintre noutățile anuntate de organizatori pentru ediția din 2023.

Filmulețe personalizate iRewind

În 48h de la finalizarea cursei, fiecare participant va primi filmul său personalizat realizat pe baza cadrelor surprinse în puncte fixe de pe traseu, prin prisma colaborării cu compania elvețiană iRewind.

Digitalizarea traseului și deschiderea lui în Rouvy

Pentru prima dată în România, segmente din cursa L’Étape Romania sunt digitalizate și integrate în Rouvy, aplicația de antrenament indoor ultra-realistă.

Prin accesarea traseelor, cicliștii vor putea să se pregătească pentru concurs, să participe la campionatul virtual Rouvy organizat în exclusivitate pentru evenimentele din seria L’Étape (detalii vor fi anunțate în curând).

Lansarea clubului L’Étape Romania pe Strava

Începând cu 2023 ne regăsim și pe Strava în clubul L’Étape Romania: https://www.strava.com/clubs/1141282?oq=L

Aici se vor organiza concursuri periodice și se vor implementa experiențe dedicate membrilor grupului de cicliști care s-au alăturat clubului.

Colaborarea cu Sportograf

Ediția 2023 marchează și deschiderea colaborării cu Sportograf, provider oficial al seriei de evenimente L’Étape din jurul lumii, cel mai renumit serviciu de fotografiere a participanților aflați în concurs. Link-ul direct către pagina evenimentului de pe website-ul Sportograf: https://www.sportograf.com/en/event/10294

Evenimentul include, prin campania Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!, Cursa Para-ciclism, integrată pe toate cele trei trasee ale evenimentului, de 14 km (City Adventure), 42 km (The Ride) și 85 km (The Race). Înscrierile sunt gratuite și pot fi realizate pe pagina oficială a evenimentului: https://romania.letapebytourdefrance.com/registration. Participanții la cursa para-ciclism beneficiază de zonă special amenajată pentru ridicarea pachetelor, punct de întalnire în Race Village amenajat special și facilități speciale, respectiv zone de acces, lavoare și toalete.

L’Étape by Tour de France este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 25 de țări în 2023 și 30 de evenimente globale. L’Étape by Tour de France oferă cicliștilor amatori posibilitatea de a concura sau de a experimenta o etapă de Turul Franței chiar la ei acasă. Turul Franței este cel mai recunoscut eveniment sportiv anual din lume și este o marcă premium pentru ciclism.

Tour de France și seria Étape by Tour de France sunt mărci A.S.O, lider mondial în organizarea curselor de ciclism, cu 100 de zile de competiție în fiecare an. Organizatorul evenimentului din România este MPG România, lider de piață și creator de tendințe privind marketingul sportiv și managementul de evenimente, cu cel mai mare portofoliu de proprietăți sportive pentru amatori din România. Agenția coordonează peste 1.000 de evenimente sportive pe an, în care combină know-how-ul specializat cu o implementare fără rival, ceea ce oferă experiențe care aduc bucurie oamenilor și soluții personalizate pentru mărci locale și globale.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 − four =