Acum citesti
Noul Shimano Deore LX

Linia Deore LX a trecut printr-o îmbunătățire substanțială pentru 2012 și 2013, fiind adaptat utilizării pe mai multe tipuri de biciclete: trekking, de oraș și de confort. Setul de 10 viteze este compus din piese ușoare, compacte, suple ca design dar mai ales funcționale. Deore LX va fi disponibil în două culori: Sterling Silver și Lodestar Black.

După cum ziceam, noul set al celor de la Shimano beneficiază de componente performante. Primul pe listă este angrenajul Hollowtech II Triple (3 foi), disponibil în două combinații de plăci: 48-36-26 și 44-32-24. Pe urmă, schimbătorul de spate este fabricat folosind servo-construcția dublă care îmbunătățește precizia reglării și o păstrează chiar și în condiții meteo severe. Schimbătorul este mereu aproape de grupul de pinioane, ceea ce facilitează o schimbare precisă a vitezei. Dacă tot am adus vorba de pinioane, grupul de 10 al setului LX dispune de două combinații: 11-32 și 11-34. Toate aceste 3 componente funcționează optim folosind lanțul HG-X (CN-HG74).

Odată cu noua variantă Deore LX, Shimano a introdus noile manete pentru schimbător și frână (SL-T670). Acestea au o forma ergonomică, permit schimbarea vitezelor fără efort, beneficiază de tehnologia Rapidfire Plus și au un afișaj al raportului pe care te afli. În același timp, LX oferă manete de frână compatibile cu V-Brake Ispec, precum și manete Servo Wave pentru frâne pe disc mecanice.

Frânele pe disc BR-T675 sunt mai eficiente ca oricând. Sistemul hidraulic a fost îmbunătățit prin etrierul cu aerisire într-o singură direcție care permite o întreținere mai facilă și mai mult control. Parcursul uleiului din sistem este astfel gândit pentru a evita formarea bulelor de aer.

Cea din urmă imbunătățire pentru noul Deore LX sunt butucii cu sistem de desprindere rapidă, atât pentru V-brake (DH-T670), cât și pentru frâne pe disc (DH-T675). Ambele variante asigură o funcționare precisă și beneficiază de garnituri de înaltă calitate. Bilele de rulmenți care se află în interior reduc frecarea, iar împreună cu conurile axului formează un sistem care rulează fin. Mai mult, acest sistem permite o intreținere mai facilă și un reglaj mai exact.

via Shimano Europe

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + 3 =