Acum citesti
Noul Rocky Mountain Altitude reînvie suspensia LC2R

Altitude a fost relansat pentru 2024 și aduce cu sine o suspensie din arhiva Rocky Mountain, LC2R-ul – folosit pentru prima dată în 2006 pe modelul Slayer. Desigur, pentru prezent aceasta a fost suferit ceva modificări importante, link-ul superior având un design mult mai simplu, iar link-ul de jos este concentric, învăluind practic bottom bracket-ul. Ar mai fi de adăugat faptul că headset-ul permite setarea unghiului, există un flip chip care modifică geometria și urechea este compatibilă cu schimbătoarele Wireless (ureche UDH).

În ceea ce privește suspensiile, cadrul va avea o cursă de 160mm, iar furca, 170mm, indiferent de varianta de echipare. Totodată, poți opta fie pentru carbon, fie pentru aluminiu. Cadrul în cea mai mică dimensiune va rula pe roți de 27.5 inch, toate celelalte pe 29 sau mullet.

Va exista și un spațiu de stocare în cadru însă va fi disponibil doar pe versiunile din carbon.

Suspensia este un Virtual Pivot Point, însă în interpretarea proprie a Rocky Mountain. Cu ajutorul filp chip-ului poți schimba și progresia suspensiei, cu o rată aproape liniară, linkage-ul fiind conceput să fie eficient atât pe denivelări mici cât și la impacturi puternice. Unghiul headtube-ului poate fi modificat la 63, 63.4 și 64.7 grade pentru roțile mullet și poate ajunge la 63.8 grade pentru roțile de 29 inch. Chainstay-ul are o lungime de 440mm, care poate măsură 450mm doar în cazul cadrului XL și doar 427mm, în cazul mărimii S.

Modelul de top, echipat cu suspensii Rock Shox Flight Attendant, transmisie Sram X0 AXS și dropper Reverb AXS va avea un preț de 10.999 euro.

Versiunea de top.

Cea mai ieftină dintre variante, așadar tichetul de intrare, va avea un preț de 4.000 de euro. Nu este chiar ieftină, dar nici nu arată precum un entry-level.

Versiunea enry-level.

Cadrul poate fi achiziționat separat doar în versiunea din carbon, prețul fiind de 4.100 euro.

via Rocky Mountain

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − five =