Acum citesti
Noul Rockrider Race 940S: aceeași din Cupa Mondială, disponibilă și pentru publicul larg

Echipa Rockrider Ford MTB Racing Team folosește deja din 2023 bicicleta Race 940S, o bicicletă cu cadru din carbon dezvoltată împreună cu membri echipei. Desigur, doar cadrul este similar cu cel folosit de echipă, căci echiparea a fost aleasă astfel încât costul final al bicicletei să fie cât se poate de rezonabil, mai precis 4.500 de euro. Cu echiparea standard, dedicată publicului larg, bicicleta cântărește 11.5 kg, o greutate foarte rezonabilă. Cadrul, 1.670 de grame pentru aceeași dimensiune.

Iar acum, câteva cuvinte despre echipare: suspensii Rock Shox SID (Base pentru furcă și Select+ pentru amortizor), cu o cursă de 120mm, frâne TRP Slate X2 cu disc de 180mm pe față și 160mm pe spate (așadar Decathlon a renunțat la Sram pentru acest model), transmisie Sram GX Eagle electronică și wireless – probabil cea care adaugă și extra greutate acestei biciclete (dar menține și prețul mai mic), dropper de la TranzX, roți Reynolds TR309/289 cu o greutate de doar 1.665 grame/set și anvelope Hutchinson Kraken Racing Lab. Este loc de upgrade-uri? Pentru cei care vor să mai scadă din greutatea bicicletei, o transmisie Sram X0 și o furcă SID Ultimate ar mai salva niște sute de grame, dar totuși, cu ce costuri?

Produsul promite a fi foarte competitiv, cei de la Decathlon menționând că este vorba despre o bicicletă performantă și ușoară, cu un cadru cu o rigiditate laterală crescută, care nu influențează confortul.

Va fi disponibilă și în România, doar online, conform Decathlon.

via Decathlon

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =