Acum citesti
Noul Propain Hugene 29er: doar cu cadru din carbon

Propain și-a făcut bine temele pentru 2021 și au transformat Hugene-ul într-un full-suspension mai lung, mărind cursa suspensiilor și asezonându-l cu un head angle mai slack. Cum bicicleta va beneficia doar de un cadru din carbon, prețurile vor porni de la 3.399 de euro, iar pentru acești bani vei beneficia totodată de o furcă de 140 sau 150mm, după bunul plac.

Așadar, una dintre cele mai evidente modificări sunt cele aduse suspensiei, care a crescut acum de la 130 la 140, respectiv 150mm, în funcție de opțiuni. Suspensia utilizată este PRO10, care plasează amortizorul pe verticală, în fața seat tube-ului. Design-ul nu este însă simetric, căci pe una dintre părți există un braț suplimentar, care face parte din basculă și care rigidizează întreg sistemul. Upper link-ul este și el de asemenea construit din carbon, pentru a reduce din greutate, iar diferite elemente din cadru beneficiază de rigiditate, felxibilitate, greutate, rezistență sau chiar rezistență la impact diferite, astfel încât construcția acestuia este destul de complexă. Altfel spus, cei de la Propain au adăugat aceste elemente acolo unde era strict necesar și nu pe întreaga suprafață a cadrului.

Mai mult decât atât, eficiența la epdalat a fost unul din punctele cheie în dezvoltarea noii biciclete, iar cei de la Propain afirmă că această bicicletă urcă la fel de ușor precum un hardtail. În ceea ce privește geometria, Hugene a primit un headtube amplasat la 65.5 grade, așadar foarte degajat și orientat către traseele de coborâre agresive, reach-ul măsoară 455mm în dimensiunea M, iar chainstay-ul, nu foarte scurt, măsoare 445mm. Odată instalată o furcă cu o cursă de 150mm pe această bicicletă, vei beneficia de un headtube amplasat la 65.1 grade.

În ceea ce privește echiparea, vor exista doar 3 versiuni: Start – cu un preț de 3.399 de euro, Performance – 4.549 de euro și High-End, cu un preț de 7.164 euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 14 =