Acum citesti
Noul model Cervelo Caledonia e o cursieră cu anvelope late

Cervelo a creat noua Caledonia pentru ture lungi, pe trasee dificile. Inspirația a venit de la bicicleta R3 Mud, disponibilă doar membrilor echipei, cu care Johan Van Summeren a câștigat în 2011 Paris-Roubaix. Ideea a fost adaptată tehnicii moderne pentru a obține o bicicletă gata pentru drumuri de orice calitate, inclusiv cele mai dure pavate.

Cervelo spune că a încercat să evite folosirea dispozitivelor suplimentare cum ar fi elastomeri sau suspensii pentru a obține confortul dorit. În schimb, Cervelo a ales să obțină amortizarea șocurilor doar din forma tuburilor cadrului. Acesta are seatstay-uri coborâte, tija proprietară SP18 cu secțiune D și o zonă frontală semi-integrată.

Bicicleta poate obține amortizare suplimentară și din anvelope, fiind posibilă montarea de modele de până la 700c x 34 mm. Pentru cei ce nu vor să meargă atât de departe, cadrul le permite montarea aripilor de protecție complete, cu ajutorul prinderilor speciale ascunse.

Noua cursieră este însă o bicicletă de competiție, având ca scop participarea în curse clasice cum e Paris – Roubaix, Cervelo încercând să facă bicicleta cât mai stabilă. Geometria este din acest motiv destul de agresivă cu o zonă centrală mai lungă, monobloc coborât și un trail mai mare decât modelul anterior R3.

Cadrul și furca sunt din carbon, gâtul acesteia e conic de 1 1/2 – 1 1/4, rutarea cablurilor e complet internă iar prinderile pentru etriere sunt de tipul flat mount. Roțile au ax thru de 12 mm iar monoblocul pare a fi unul pressfit de diametru mare. Bicicleta e disponibilă atât complet echipată cât și sub formă de cadru ce include și ghidonul AB09 din carbon și pipa ST31 din carbon, pentru un aspect aero și curat al zonei frontale.

Echipările complete încep de la 5000$ cu Ultegra hidraulic și ajung la 11.000$ pentru versiunea cu DuraAce Di2. Cadrul este disponibil în set la prețul de 4300$.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 17 =