Acum citesti
Noul Cube Stereo 150 29 oferă performanță la prețuri accesibile

De anul trecut modelele de 29 pentru disciplinele extreme au început să ia avânt pe piață și să își facă debutul în Enduro World Series și Cupa Mondială de Downhill. Echipa Cube Action Team a fost văzută anul trecut în toamnă folosind un model prototop pe 29 în EWS iar acum se pare că bicicleta e lansată oficial cu denumirea Stereo 150 29.

Modelul Stereo 27.5 a primit în 2016 cadrul din carbon de top C:68, dar cum traseele din EWS devin mai rapide și mai tehnice a fost momentul să se profite de viteza de trecere mai mare a roților 29 împerecheate cu geometria modernă de trail. Echipa a folosit deja cu succes modelul popular Stereo 140 29, dar aveau nevoie de ceva pentru o utilizare mai profesionistă – astfel a apărut Stereo 150 29!

Proiectată cu geometria deja universal acceptată lungă, joasă și cu unghi mic al furcii, Stereo 150 29 oferă în plus și un preț avantajos. Lungimea mare permite să se pună mai multă greutate pe roata din față care e ușor de manevrat datorită unghiului furcii de 66 de grade ce oferă încredere la vale, însă ghidonul nu e atât de jos ca la alte modele de enduro, neexistând senzația de pericol de răsturnare peste ghidon. Roți mai mari înseamnă și o distanță mai mare între ele, dar chianstay-urile la noul model 29 sunt mai scurte decât la vechiul 27.5 păstrând bicicleta agilă.

Chiar dacă e un model dedicat circuitului EWS, Cube îl produce în două versiuni de fibră de carbon și trei echipări, toate modelele fiind gata de competiție dar surprinzător de avantajoase la preț.

Suspensia Stereo 150 29 este în principiu un simplu sistem horst-link cu patru brațe ce oferă o cursă de 150 mm pentru roata spate, împerecheată cu o furcă de 160 mm. Dar modelarea atentă a pivoților și poziționarea amortizorului au permis Cube să dubleze senzația progresivă a cursei față de modelul 140 29 pe care echipa a concurat până acum, oferind senzitivitate mai mare pe începutul cursei. Suspensia se întărește aproape liniar în zona de mijloc pentru a oferi suport la pedalat, pe finalul cursei rezistența fiind foarte mare. Cadrul funcționează cel mai bine cu noile amortizoare metrice cu prindere trunnion, cum ar fi noile Fox Float.

Cube spun că suspensia funcționează fin chiar și în timpul frânărilor brutale și amortizează șocurile mici de la pedalat.

Unghiul furcii noului Stereo 150 29 e de 66 de grade, dar există și modele pe piață cu unghi mai mic. Roțile mari fac însă o treabă excelentă la trecerea peste denivelări, așa că unghiul ceva mai mare păstreaz fața agilă. Unghiul tijei de șa este de 75.5 grade pentru a aduce mai multă greutate în față la cățărări, pe coborâri șaua fiind oricum coborâtă.

Monoblocul coborât cu 34 mm, respectiv aflat la 342 mm și chainstay-urile foarte scurte de doar 435 mm păstrează greutatea jos și bicicleta plantată pe sol, fiind în același timp extrem de agilă pe secțiunile tehnice.

Cadrul este disponibil atât cu fibra de carbon de top de la Cube C:68 cât și în versiunea standard C:62. Numărul reprezintă procentul de carbon față de rășină, modelele de top fiind mai rigide, mai ușoare dar mai scump de produs. Echiparea Team (TM) folosește carbonul de top, respectiv fibre mai subțiri high modului care pot fi amplasate mai des, dar cu care se lucrează mai greu, câștigul în greutate fiind de 200 g. Celealalte echipări folosesc fibra standard C:62.

Alte detalii includ rulmenții etanși ai cadrului umpluți cu vaselină, care se învârt mai greu dar în acest loc unde se mișcă doar câteva grade oferă o lubrifiere excelentă și sunt protejați la contaminare.

Bicicleta folosește sistemul universal Cube de rutare internă pentru schimbătoare, frâne și tijă. Foarte interesant e că bicicleta e compatibilă cu deraior față. Echipa Action Team folosește transmisia cu rapoarte apropiate XTR Di2, așa că bicicleta are prindere demontabilă pentru deraiorul față, compabilitate cu deraior mecanic Sideswing și un port special pentru bateria Di2 sub downtube pentru o distribuție ideală a greutății. De asemenea este folosit sitemul de rutare unic al conductei frânei din spate cu buclă care permite frânelor Shimano (în afară de Saint) să fie montate cu o buclă ce evită interacțiunea dintre furtun și cursa suspensiei.

Bicicleta are prindere ISCG 05, protecții integrate în downtube, chainstay și anti-chainsuck și primește bineînțeles butuci Boost, un ax Syntace X12 thru ce permite folosirea urechii Direct Mount pentru deraiorul spate și un headtube conic.

Noul Stereo 150 29 e disponibil în trei nivele de echipare – Team, SL și Race. Stereo 150 C:68 TM 29 este gri cu portocaliu, este prezent în imaginile din articol și costă 4500 Euro. Acesta vine cu o furcă Fox 36 Grip2 de 160 mm și amortizor Float X2, tijă dropper Transfer, toate cu tratament Kashima Factory, transmisie SRAM GX Eagle 1×12, chainguide MRP SXG, frâne Code R și roți Newmen EVO SL 30 mm tubeless.

Modelul negru cu gri Stereo 150 C:62 SL 29 are prețul de 3500 Euro și folosește o furcă RockShox Lyrik RCT3, amortizor Super Deluxe RC3, transmisie SRAM X1 Eagle 1x cu angrenaj din carbon și chainguide MRP CS, frâne Code R, aceleași roți din aluminiu și tijă dropper Cube.
Stereo 150 C:62 Race 29 are prețul de doar 3200 Euro, o transmisie Shimano XT 2×11, angrenaj RaceFace Aeffect modular ce permite trecerea la 1x. Bicicleta e disponibilă în culoarea negru cu roșu, are o furcă Fox Performance 36 160 mm și amortizor DPX2, frâne XT, roți din aluminiu și tijă dropper Cube. De asemenea bicicleta e echipată cu anvelopele Schwalbe Hans Dampf cu cauciuc SpeedGrip, disponibile doar pe bicicletele Cube.
Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 4 =