Acum citesti
Noul claxon Spurcycle Compact Bell e mai ușor, mai ieftin și ocupă mai puțin spațiu

Noul claxon Compact Bell de la Spurcycle vrea să aducă sunetul elegant al claxonului de bicicletă la mai mulți cicliști. Cu un design simplificat dar mai ales cu un sistem de prindere îngust ce permite montarea mai aproape de grip-urile de MTB, de frâne sau chiar de prinderile bagajelor, noul Compact Bell, mai ieftin ca modelul anterior, va fi o alegere bună pentru mai mulți cicliști, oferind în continuare sunetul elegant.

Claxoanele de bicicletă sunt necesare în multe locuri cum ar fi prin localități, pe piste cu utilizare mixtă dar sunt efectiv un mijloc suplimentar de siguranță în trafic. Modul de construcție, calitatea, sunetul și chiar și modul de acționare a multor modele de pe piață lasă însă de dorit. Claxonul original Spurcycle a fost un fel de etalon în lumea claxoanelor de calitate, cu sunet puternic. Dar chiar și acel model avea limitările sale. Modelul original avea o prindere metalică cu lățimea de 20 mm care îl făcea greu de aranjat pe ghidon, în plus stătea atât de aproape de ghidon încât ghidolina sau manșoanele puteau împiedica folosirea sa. În plus, 50$ pentru un claxon nu e o sumă mică. Din aceste motive a fost creat noul claxon Spurcycle Compact Bell…

Noul claxon Spurcycle Compact Bell renunță la prinderea metalică, clema de acționare externă și spațiul mult ocupat pe ghidon în favoarea unei prinderi simple din nylon rezistent, mecanismul fiind acum în interior. Cu o lățime a prinderii de doar 9 mm față de cei 20 mm originali, noul claxon poate fi montat mult mai aproape de restul componentelor de pe ghidon.

Spurcycle nu dă detalii exacte, dar noua prindere face ca tot sistemul să stea cu câțiva mm mai sus față de ghidon, ceea ce permite o mișcare mai amplă a manetei de acționare. Componentele metalice fiind mai puține, greutatea a scăzut cu 17 g până la 28 g.

Momentan noul Compact Bell este compatibil doar cu ghidoane cu diametrul de 22.2 mm rotunde, dimensiunea standard pentru MTB. Spurcycle a anunțat că intenționează să fabrice și o versiune pentru ghidoanele de șosea de 23.8 mm diametru, dar nu și pentru cele cu forme aero late.

Noul Compact Bell nu mai e fabricat în USA, fiind acum produs în totalitate în Taiwan. Spurcycle asigură însă clienții că folosește același clopot de 30 mm cu finisaj DLC negru ce are acealași sunet cunoscut Spurcycle. Claxonul păstrează și garanția pe viață. Sistemul de prindere din plastic nu e atât de rezistent ca cel metalic anterior și există șanse mai mari să cedeze la un accident, însă acesta se poate schimba și claxonul poate fi reparat ușor.

Noul Compact Bell e disponibil la prețul de 39$, exclusiv în culoarea neagră. Este disponibil direct de la Spurcycle cu livrare montială sau la magazinele distribuitoare. Mai multe informații aflați pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 14 =