Acum citesti
Zerode Taniwha & Katipo – MTB-uri cu transmisie pe curea și cutie de viteze

Cine își dorește un MTB diferit, ar trebui să se uite la modelele de la Zerode, implementări originale în producție deja de ceva vreme. În loc să dezvolte un nou MTB full-suspension standard din carbon, Zerode s-a concentrat să integreze cutiile de viteze Pinion în design-ul lor. Ei au experimentat de asemenea folosirea curelelor Gates Carbon Drive cu aceste cutii. Un prototip a fost prezentat anul trecut în aprilie, versiunile finale fiind acum aproape disponibile pentru 2020.

Concret, opțiunea transmisieii cu curea nu e încă disponibilă, însă Zerode urmează să dea drumul precomenzilor. A fost anunțat chiar și prețul. Este vorba de prețul pentru un kit de adaptare ulterioară. Opțiunea Gates Carbon Drive va fi deci disponibilă și sub formă de kit cu care se pot modifica bicicletele Zerode existente, urmând să fie opțional și pe modelele Taniwha și Katipo cât mai curând.

Cu un preț de 610$, kit-ul conține mai mult decât cureaua și niște pinioane. Datorită formei curelei și geometriei bicicletei, este nevoie de un întinzător și chiar și de un chainstay nou, mai subțire, toate fiind incluse în kit. Pe lângă chainstay, kit-ul include un întinzător nou, cureaua, pinionul și foaia. Pinionul se va monta pe roțile existente, acestea putând fi păstrate.

Care ar fi motivele pentru a trece la curea în locul clasicului lanț? Pentru început, cureaua oferă o durată de viață dublă față de lanțul clasic, venind și cu o economie de greutate mai mare de 100 g. Bineînțeles, cureaua nu necesită ulei iar combinată cu cutia de viteze scade mult necesarul de întreținere al bicicletei. Zerode spune că bicicleta este mai silențioasă și funcționează mai fin, iar cureaua nu se va întinde și nu va pierde din eficiență.

Zerode spune că produsele vor fi gata de livrare la începutul lui Aprilie, putând fi făcute deja precomenzi pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 4 =