Acum citesti
Noul Canyon Stoic demonstrează că un hardtail poate fi o bicicletă distractivă de trail

Nou hardtail de trail agresiv Stoic de la Canyon duce gama de MTB-uri de buget a acestora la un alt nivel, peste cel atins de modelele orientate spre XC Exceed și Grand Canyon. După ce au dezvoltat suspensii noi, moderne și optimizate, inginerii Canyon s-au întors la lucrurile simple – un MTB hardtail din aluminiu care să conțină tot ce e mai bun din geometria modernă de trail, o bicicletă simplă dar care să ofere distracție maximă fără bătaie de cap.

Noul Canyon Stoic este un MTB hardtail cu tendințe agresive, de trail, pentru cei ce consideră că bicicletele sofisticate full-suspension de enduro sunt o complicație inutilă, dar și pentru cei cu un buget limitat.

Noul Stoic, cu o geometrie balansată între una modernă de XC și una complet agresivă de enduro, ar trebui să ofere distracție maximă pe singletrack-uri cu flow, coborâri tehnice sau pe pumptrack și pe rampele de dirt jump.

Scopul Canyon cu modelul Stoic a fost să creeze un hardtail indestructibil din aluminiu, care să fie interesant atât pentru rideri tineri cât și pentru cei experimentați care doresc o bicicletă de trail capabilă tehnic. Cu o gamă mare de mărimi și cu toptube-uri înclinate, cursa suspensiei și mărimea roții în funcție de mărime, există un Stoic pentru fiecare iubitor de trail.

Noul Stoic este fabricat din tuburi de aluminiu 6061-T6 pentru simplitate și rezistență, fiind certificat în categoria Canyon 4, pregătit de EWS și de abuz maxim pe trail. Rutarea cablurilor e mixtă, frâna merge pe exterior iar cablul de schimbător trece prin triunghiul principal în interior dar de acolo merge pe exterior spre spatele bicicletei. Tija dropper are rutare complet internă.

Stoic are chainstay-uri scurte, cu o îmbinare curbată pentru a face loc anvelopelor mari și a foilor de până la maxim 30T. Monoblocul e standard filetat de 73 mm, tija e de 30.9 mm, există prindere pentru un singur suport de bidon iar în spate se regăsește un butuc Boost de 148 mm și ax thru.

Noul Stoic e disponibil în 6 mărimi, între XXS și XL, pentru rideri cu înălțimea între 149 cm și 2 m. Pentru a face posibil acest lucru, cele mai mici trei mărimi au primit roți de 27.5 iar cele mai mari trei mărimi au roți de 29.

Există mai multe diferențe, mărimile mici primind furci de 140 mm, angrenaje de 165 mm, având loc de anvelope de 2.8 și tijă dropper cu cursă de 125 mm pt XXS și de 150 mm pt XS și S. Modelele mari cu roți de 29 au furcă de 140 mm, angrenaj de 170 mm și spațiu pentru anvelope de 2.5, tija având cursa de 170 mm.

Geometria e proiectată să ofere un echilibru, pornind de la cea new school progresivă de trail, dar oferind agilitate și distracție suficientă pentru pump track și sărituri. Este un hardtail capabil de trail-uri tehnice, însă nu e un model de enduro.

Riderii ce caută un hardtail capabil și accesibil caută biciclete ce să poată să și urce bine. Stoic are spatele scurt și rigid și tija de șa la un unghi de 75 de grade, lipsind și sag-ul suspensiei, astfel că urcările nu ar trebui să fie o problemă.

Pentru 2021 Canyon oferă trei echipări complete pentru noul hardtail din aluminiu. Cea mai ieftină este Stoic 2 la 800 Euro, cu o furcă SR Suntour XCR34, transmisie Deore 1×11, frâne Shimano MT200 dar fără tijă dropper, greutatea anunțată fiind de 14.89 kg.

Toate modelele Stoic folosesc aceleași jante tubeless ready Alex DP30 cu lățimea internă de 30 mm și butucii Shimano MT400, cu anvelope Schwalbe Magic Mary de 2.35 în față și Hans Dampf în spate, cu carcase Super Trail și compus Addix Soft.

Modelul următor e Stoic 3, costă 1200 Euro și e echipat cu furcă RockShox Recon RL, transmisie SRAM SX Eagle 1×12, frâne Level T, tijă Canyon Iridium și are o greutate de 14.76 kg.

Modelul de top Stoic 4 costă 1700 Euro, are furcă RockShox Pike Select RC, transmisie NX Eagle și frâne Guide T, angrenaj Descendant 6K, tijă Iridium iar greutate e de 14.1 kg.

Toate cele trei versiuni sunt deja disponibile cu vânzare directă de pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + 6 =