Acum citesti
Cuveții Wolf Tooth Components GeoShift permit schimbarea unghiului furcii

Noul set de cuveți Wolf Tooth Components GeoShift Performance Angle oferă posibilitatea de a schimba cu 1 grad unghiul furcii și funcționează pe aproape orice MTB, cu orice furcă.

Setul e fabricat de Wolf Tooth în atelierul propriu din Minnesota și e disponibil în mai multe mărimi și versiuni, pentru aproape orice bicicletă cu headtube conic. Este vândut sub formă de pereche sus/jos, în variantele ZS44/EC44, ZS44/EC49 și ZS44/ZS56.

Kit-ul funcționează cu cuveții de tip Zero Stack, aproape ascunși, destul de comuni în acest moment, însă nu și cu tipul complet ascuns. Există variantă pentru headtube de 90-115 mm lungime și pentru 115-140 mm.

Tehnic, sistemul dă posibilitatea de a regla unghiul furcii cu 2 grade, respectiv +1 grad sau -1 grad, dar nu prea e nimeni care să vrea să crească acest unghi, deși opțiunea există. Totul depinde de modul de amplasare a cuveților în cadru.

Opțiunea de a scădea 1 grad oferă o direcție mai stabilă pe coborâri, cea cu 1 grad mai mult făcând direcția bicicletei mai agilă.

Sistemul e foarte simplu. Ambele cupe ale cuveților, sus și jos, sunt prelucrate astfel încânt rulmenții să stea în ele sub un unghi. Unghiurile sunt aliniate pentru ca furca să intre prin ele drept, lucru care nu e întânit la alte sisteme similare. Asta înseamnă frecare și uzură reduse și lipsa sunetelor parazite produse de solicitările greșite ale rulmenților.

La fel ca restul cuveților Performance din oferta producătorului, setul GeoShift Performance Angle are:

  • cupe frezate din aluminiu de aviație 6061
  • rulmenți Enduro din oxid negru, etanși, plini cu lubrifiant hidrofob sub presiune
  • garnituri duale montate și șanțuri speciale pentru a proteja rulmenții

Cuveții GeoShift Performance Angle sunt disponibili la prețul de 104.95$ setul, direct de pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + two =