Acum citesti
Noul Cannondale Scalpel, surprins la Cape Epic

Lansat în 2011, Cannondale Scalpel a reprezentat pentru mulți idealul de neatins, acea bicicletă pe care o admiri din adâncul sufletului, dar care probabil nu va fi niciodată a ta. Prima dată am luat contact cu aceasta în 2013 și am fost impresionat. Mi-am spus în acel moment că bicicletele Hardtail ar fi istorie, dacă Scalpelul n-ar avea un preț prohibitiv. Acum însă trebuie să ne pregătim pentru noul model, care a fost văzut în premieră la Cape Epic, Manuel Fumic și Henrique Avancini fiind prezenți pe aceasta în competiția din Africa de Sud.

scalpelBicicleta păstrează în mare forma vechiului model, însă cu siguranță există modificări pentru a o aduce la zi din punct de vedere al tehnologiei. Astfel, chainstay-ul pare a fi mai scurt și asimetric, urmând conceptul hardtail-ului F-SI. Greutatea a scăzut de asemenea, un lucru ușor dedus din faptul că țevile sunt acum mai subțiri decât la generația precedentă. Cum poziționarea amortizorului este acum mai sus plasată, pe cadru încap două suporturi pentru bidoane, un lucru mai rar întâlnit în cazul unui full-suspension.

În ceea ce privește furca, noul Scalpel va fi dotat cu noua Lefty 2.0 și cu un amortizor Rock Shox. Roțile de pe modelul surprins de fotografi provin de la Enve, versiunea de top. Cannondale nu a făcut încă nicio precizare în ceea ce privește noul Scalpel.

Foto: Hoshi Yoshida

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × five =