Acum citesti
Noua Kona Honzo Carbon: hardtail pentru XC și AM

După cum scriam într-un articol precedent, după experiența cu un hardtail pentru enduro, acest gen de biciclete încep să prindă avânt, iar cei de la Kona nu stau pe gânduri și lansează noul Honzo Carbon. Altfel spus, un hardtail din carbon, pentru poteci agresive, cu roți de 29 de inch și cu o furcă ce oferă o cursă de 120mm, indiferent de versiunea de echipare.

kona-honzoAceasta nu pare a fi totuși o bicicletă de enduro. Și atunci, care este șmecheria? Kona s-a luptat din greu pentru a crea o bicicletă foarte capabilă pentru traseele de Cross Country, cu o greutate corespunzătoare care să-i satisfacă și pe cei mai pretențioși dintre voi. Însă, această bicicletă de Cross Country trebuie să fie și o bestie pe traseele de All Mountain. Iar Kona susține că i-a ieșit acest șpagat de minune, nemaivorbind că întru demonstrație, ne pun la dispoziție un film avându-l protagonist pe Rhys Verner și care ne arată ce poate de fapt acestă bicicletă. Da, vei spune că e Rhys Verner și că acesta este motivul pentru care filmul a ieșit atât de bine… Stai liniștit, te susținem.

a3_3Așdar, să vedem împreună cele trei modele. Fotografiile sunt mici, deoarece așa au fost puse la dispoziție de Kona.

Toate cadrele sunt mai ușoare cu 600 de grame decât versiunea din aluminiu, o specificație pe care probabil o vei lua în calcul atunci când te vei decide să cumperi un Honzo din carbon. Modelul Honzo CR TRAIL va avea o furcă Fox Float 34 din seria Performance, un sistem de transmisie Shimano SLX/XT (1×11) și frâne SLX.

honzo_cr_trail_4Honzo CR Trail DL va fi echipat cu o furcă RockShix Pike RCT3, cu ax Boost, transmisie Sram X01 1×11 și frâne Sram Guide RSC.

honzo_cr_trail_dl_5Modelul de top, este reprezentat de versiunea CR RACE.

honzo_cr_race_6De menționat că toate modelele vor fi echipate cu anvelopă mai groasă pe roata de față, în format 2.35 și cu una mai îngustă pe spate, de 2.2 inch.

Iar în filmul de mai jos, poți vedea despre ceea ce vorbeam în introducerea acestui articol.

via Kona

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + 20 =