Acum citesti
Noua furcă Rock Shox Yari și Lyrik într-o versiune nouă

Yari este o furcă nouă lansată de Rock Shox. Vine pe piață pentru a completa un gol în gama entry pe care americanii se pare că l-au neglijat. Până acum aveam Pike-ul pentru enduro, o furcă excelentă, dar scumpă. Yari este un model de intrare, însă nu atât de ieftin precum te-ai fi gândit (aprox. 700 de euro), mult mai ieftin totuși decât Pike sau Lyrik. Acesta va fi însă destul de versatil, cei de la Rock Shox încadrându-l în gamă pentru Enduro și Gravity, pe când Pike-ul va rămâne doar în aria Enduro.

rock-shox-yari-1
Yari, oferită și cu Dual Position (selectezi cursa dorită).

Alături de versiunea îmbunătățită a Lyrik-ului, Yari va împărți aceeași platformă cu Pike-ul, însă va fi oferit și în versiunea cu o cursă mai mare de 180mm, dar și în varianta de 160mm. Pentru a face furca mai rigidă, dată fiind lungimea mai mare a cursei, cei de la Rock Shox au păstrat brațele superioare de 35 de mm, însă au construit brațele inferioară sub o formă conică și au întărit brace-ul (podul) dintre brațe. Iar dacă Lyrik-ul va avea o cursă între 150 și 180 de mm, inclusiv versiunile intermediare, Yari va fi disponibil începând cu 120mm până la 180mm, o cursă pe care tu o setezi (Dual Position).

rock-shox-yari-2
Finisaje de top, pentru un model „entry”.

 

Yari va fi disponibilă pentru roți de 27.5, 29 inclusiv 27+, va avea brațe superioare în culoarea neagră datorită învelișului special care permite o culisare extrem de lină (și chiar așa este), va avea un cartuș Motion Control îmbunătățit, funcția de Rapid Recovery și sistemul Solo Air sau Dual Position Air, acestă opțiune din urmă neputând fi achiziționată separat ci găsindu-se instalată pe bicicletele complete. Disponibilă doar cu o prindere de 15mm, noua Yary va cântări cel mult 2.046 de grame, în versiunea 120-160mm, pentru bicicletele 29er. Pentru roata de 27.5 (120-180mm), aceasta va cântări 2.023 grame.

rock-shox-lyrik-1
Noul Lyrik, mai versatil ca oricând.

Lyrik-ul cel nou va fi o idee mai ușor, cântărind 2.005 grame în versiunea 27.5 cu o cursă de 160, 170 sau 180mm, dar și mai scump (1.030 euro). Ambele furci vor fi compatibile cu Torque Cap-ul de la RockShox, care prin utilizarea unui butuc din aceeași gamă (Sram Rise, Roam sau Rail) oferă o rigiditate crescută furcii.

rock-shox-torque-cap
Torque cap: diametru mai mare al suprafeței de contact = rigiditate mai mare.

Yari și Lyrik vor fi disponibile începând cu luna octombrie a acestui an.

via Sram

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − thirteen =