Acum citesti
Noua furcă Rock Shox Paragon: în sfârșit, o furcă pentru Trekking

Știm deja cu toții metehnele furcilor pentru bicicletele de Trekking sau de oraș: foarte grele, cursa mică este diminuată de calitatea slabă a sistemului intern, funcționalitate greoaie. Rock Shox intră în horă în acest segment, după ce în 2014 ne-a demonstrat că poate construi una dintre cele mai competitive furci de Cross Country, cu modelul RS-1, dar și una dintre cele mai performante furci pentru FatBike-uri, cu modelul Bluto. Dacă exista o oportunitate, cu siguranță americanii au profitat de ea.

rs_paragon_black

Iar ceea ce mă face să cred că această furcă va fi una performantă în viața reală nu are legătură cu faptul că poartă eticheta Rock Shox. Ci pentru simplul fapt că este dotată cu un cartuș de aer, care cu siguranță va schimba toată povestea. Așadar, cartușul Solo Air se află instalat pe Paragon, însă nu abundă în reglaje. Rebound-ul spre exemplu este setat din fabrică, însă ție-ți revine sarcina de a activa Lock-Out-ul în caz că vei considera că este necesar, de pe coroana furcii sau direct din comanda instalată pe ghidon. Să nu uităm însă că și cei de la Suntour oferă câteva modele pentru trekking cu cartuș de aer, dar greu de crezut că se vor apropia de performanțele lui Solo Air.

Finisajele poartă blazonul Rock Shox, este prevăzută fie cu prinderi pentru V-Brake sau frâne pe disc, are prinderi pentru aripiri și este disponibilă pentru roata cu quick release QR9 și cu un headtube de 1 1/8 inch. Suportă un disc de maxim 180mm, brațele inferioare sunt construite din magneziu, iar greutatea este de 1.878 de grame. Poate fi achiziționată în versiunea cu o cursă de 50 sau 65mm.

Prețul recomandat este de 225 euro.

via Rock Shox

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + eight =