Acum citesti
Noua furcă Rock Shox Domain oferă cursă mare a suspensiei la preț avantajos

Se pare că RockShox oferă o nouă furcă în clasa modelului ZEB siutată ceva mai jos în gamă. Domain, proaspăt lansată, este un nou model cu șasiu de 38 mm, însă proiectată pentru a fi oferită la un preț avantajos.

Similar modelului ZEB, Domanin folosește un șasiu masiv de 38 mm, fiind proiectată pentru utilizare agresivă pe bicicletele de enduro și pe eMTB-uri, însă tuburile superioare sunt din aluminiu seria 6000, ceea ce păstrează prețul scăzut. Cu cât cursa suspensiei crește și greutatea eMTB-urilor e tot mai mare, este nevoie de o rigiditate îmbunătățită în zona frontală pentru a păstra un nivel de precizie bun al suspensiei.

În acest scop, eBike-urile au început să folosească furcile cu gât 1.8 SuperTaper. Toate versiunile de Domain oferite pe piață separat vor folosi standardul de 1.5 conic, însă vor fi disponibile și versiuni OEM cu gât de 1.8 pentru viitoarele eMTB-uri. Vor fi și trei dimensiuni diferite de coroane pentru a oferi o potrivire mai bună pe cadrele moderne. Modelele oferite pe piață și cele standard OEM vor avea coroana de 59 mm însă vor fi disponibile doar OEM și modele de 63 și 69 mm. Cea de 69 mm este compatibilă cu gâtul de 1.8. Coroanele mari se potrivesc mai bine pe cadrele cu joncțiuni masive între headtube și downtube, pentru a nu arăta ca o furcă mică pe un cadru imens.

Arcul furcii este ieșit puțin în afară pentru a nu se lovi de headtube-urile mai masive în cazul atingerii capătului cursei. Furca va permite folosirea de anvelope de 2.8 fără aripi.

Domanin va fi oferită în versiuni pentru roți de 27.5 și 29 și cu curse de 150, 160, 170 sau 180 mm.

Toate furcile sunt compatibile cu aripi mici și includ în pachet una, cu prindere cu bride de plastic. Furca e compatibilă și cu aripa premium ZEB cu prindere cu șurub, dar aceasta e disponibilă doar separat.

Versiunile Domanin de pe piață vor fi disponibile cu amortizor Motion Control RC cu fluid de amortizare Maxima Plush, oferind reglaje pentru revenire și compresie. Pe partea cu aer se găsește mecanismul DebonAir care poate fi personalizat cu până la 3 distanțiere Bottomless. Pentru cei ce vor să îmbunătățească amortizarea furcii, există un kit de upgrade Charger 2.1 RC2 ZEB care e compatibil cu furca și care costă 330$.

Datorită utilizării pentru care este proiectată, RockShox Domain vine direct cu prindere de etrier pentru disc de 200 mm, fiind posibilă și montarea de discuri de 203 mm sau 220 mm cu adaptorul corect.

Partea cea mai bună e prețul de 549$, o cifră foarte bună pentru o furcă de astfel de dimensiuni.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − one =