Acum citesti
Norco lansează noul full-suspension de trail Fluid FS cu un preț foarte accesibil

Norco au schimbat total modelul lor de trail full-suspension Fluid FS, modelul din aluminiu cu cursa de 120/130 mm fiind acum mult mai bine pregătit pentru a ataca singletrack-urile. Acesta e modelul Norco dedicat tureloz zilnice de MTB iar acum devine mai capabil, cu o geometrie îmbunătățită, roți de dimensiuni corelate cu mărimea cadrului și spațiu pentru anvelope mai mari pentru a face față la trasee mai tehnice.

Deși modelul a fost unul dintre cele mai bine vândute din gama Norco de la introducerea sa acum 16 ani, modul în care folosim bicicletele de trail s-a schimbat foarte mult de atunci. Modelul accesibil Fluid FS a avut nevoie să fie adus la zi, așa că Norco l-a refăcut complet.

Noul Norco Fluid FS 2019 îmoarte același tip de suspensie Horst-link cu 4 brațe și cursă de 120 mm ca alte modele. Dar și acesta a fost îmbunătățit prin repoziționarea pivotului principal și optimizarea pentru transmisii 1x. Bicicleta e acum mai jucăușă și mai moale ca niciodată, primind și o geometrie complet modernă pentru trail ce oferă un rulaj mai bine balansat, atât la urcare cât și la coborâre.

Fluid FS a primit o geometrie asemănătoare cu cea a modelelor de trail agresive din ultimii ani – un reach mai lung, un unghi mai ascuțit al seat tube-ului și o poziție mai în față pe bicicletă, fiind îmbunătățite atât eficiența la pedalare cât și controlul în față. Noul Fluid primește și un unghi al furcii mai mic, de 66 de grade și o furcă cu cursă mai lungă, de 130 mm, pentru a face față la trasee mai tehnice.

Modelul accesibil Fluid FS are un cadru ușor dar rezistent din aluminiu cu tuburi specifice pentru fiecare dimensiune, proiectat să ofere aceiași rigiditate și același comportament în toate cele șase mărimi, între XS și XL. Se păstrează conceptul de adaptare a mărimii roților la cea a cadrului, fiind folosite roți de 27.5 pentru mărimile XS-M și de 29 pentru M-XL. Împreună cu tuburile cu mărimi specifice, inginerii Norco au reușit să obțină același comportament și feeling pentru toți utilizatorii.

Regăsim și ceva ce nu prea vedem nici la modelele celor mai mari producători, cumpărătorii primesc instrucțiuni despre cum trebuie să își regleze supensia pe noul Fluid FS pentru a avea o funcționare ideală în funcție de greutatea, terenul și stilul fiecăruia.

Alături de geometria modernă, bicicleta primește în sfârșit spațiu pentru butuci Boost și axe thru. Noul Fluid FS folosește un gât al furci conic de 1.5, monobloc filetat BSA de 73 mm și tijă de șa de 31.6 mm. Noua bicicletă e dedicată pentru transmisii 1x și are rutare internă a cablurilor în triunghiul principal, inclusiv pentru tija dropper.

Norco continuă să ofere Fluid FS în varianta feminină. Aceasta se pare că primește doar o șa diferită și alte scheme de culori (nu roz, de fapt mai mult negru), fiind disponibilă doar în mărimile XS-M, la mărimea M fiind prezentă și opțiunea roților de 29.

Norco spun că principalul obiectiv al mărcii e să ofere biciclete performante la prețuri rezonabile, iar modelul din aluminiu Fluid FS e un bun exemplu. Cu 8 modele de biciclete complete și 4 niveluri de echipare, cea mai ieftină variantă, Fluid FS 4 și Fluid FS 4 Womens are un preț de doar 1650 $, cu o furcă SR Suntour XCR34 Air, amortizor X-Fusion O2 Pro R, transmisie Shimano Deore 1×10, frâne hidraulice Tektro, tijă dropper TranzX și anvelope tubeless readu Goodyear Escape de 2.6 montate pe jante tubeless WTB STP i29. Cu siguranță nu e printre cele mai ușoare biciclete de trail din lume, dar este o echipare solidă la un preț greu de egalat.

Următorul model este Fluid FS 3 și Fluid FS 3 Women care trece la suspensii RockShox cu furcă Recon RL și amortizor Deluxe R, transmisie SRAM NX 1×11, anvelope Maxxis Forekaster de 2.6 și un preț încă accesibil de 2050 $.

Modelele Fluid FS 2 și Fluid FS 2 Women au un preț crescut la 2700 $ dar cu furcă RockShox Sektor RL și amortizor Deluxe R, aceiași transmisie 1×11 NX dar cu frâne SRAM Level T.

Modelele de top Fluid FS 1 și Fluid FS 1 Women nu sunt chiar iefine la 3050$, dar primesc transmisie NX Eagle 12, furcă RockShox Revelation RC, același amortizor Deluxe R și frâne Guide T.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 4 =