Acum citesti
Dynaplug Air umflă și repară anvelopa în același timp

În ultima vreme au apărut pe piață o mulțime de sisteme de vulcanizat penele la anvelopele tubeless. Dynaplug însă au una dintre primele sisteme de reparație existente. Fondată în 1991, Dynaplug a oferit sisteme de reparație pentru motociclete, automobile, camioane, SUV-uri, ATV-uri, scootere, remorci, tractoare și în ultima vreme și pentru biciclete. Kit-urile Dynaplug sunt proiectate și produse în SUA, sunt foarte eficiente și continuă mereu să își îmbunătățească desing-ul cu opțiuni ca noul Dynaplug Air.

Dynaplug Air e un dispozitiv mic și ingenios care permite umflarea roților prin gaura din cauciuc, după care la retragere vulcanizează gaura.

Dynafit au acum două mărimi de petice: cel standard și noul Megaplug pentru găuri mari. Pentru a le folosi însă e nevoie de Dynaplug Racer sau Micro Pro/Pill cu kit-ul de conversie Megaplug. Peticele standard folosesc un vârf din plastic în timp ce Megaplugs au vârful din aluminiu pentru o greutate redusă.

Funcționarea e posibilă datorită găurii pentru aer din aplicatorul sub formă de ac, sub peticul cu vârf de metal. Instrumentul se introduce adânc în anvelopă pentru ca gaura de aer să fie în interior, se perforează cartușul de CO2 pentru umflarea anvelopei iar la scoaterea instrumentului vârful din metal se agață de cauciuc și face ca peticul să rămână pe poziție.

Kit-ul Dynaplug Air vine și cu furtun în caz că se dorește folosirea cartușului CO2 fără instalarea unui petic. Un capac filetat păstrează aplicatorul în siguranță și gata să folosească cartușul de CO2 pentru a nu pierde timp prețios. Kit-ul Dynaplug Air se vinde la prețul de 74.99 $ împreună cu instrumentul, patru petice, două cartușe CO2 de 16 g și furtunul cu adaptor Presta. Se poate adăuga adaptorul Megaplug și patru petice Megaplug pentru încă 19.99 $. Există și un kit dedicat pentru cursiere, cu petice mai scurte.

The Racer e un dispozitiv cu două capete care oferă peticul standard într-un capăt și cel Megaplug în cealaltă, ambele gata să fie folosite în orice moment. Prețul e de 43.99 $ iar kit-ul include instrumentul, trei petice standard, două Megaplug și două tuburi de inserție. Trebuie amintit și că toate instrumentele Dynaplug vin în diverse culori și au garanție pe viață.

Dynaplug Carbon Ultralite e cea mai ieftină la 24.99 $. Diferența e că durează mai mult să fie folosită deoarece trebuie montată de fiecare dată. Cele patru petice, tubul de inserție și curățătorul încap toate în mâner.

Noul Megapill este o versiune ceva mai mare a modelului original, având spațiu pentru noul Megaplug. Are de asemenea spațiu suficient și pentru peticele standard, capacitatea fiind de 5 petice standard și 2 Megaplug. Include de asemenea noul Micro Knife ce permite scurtarea peticelor instalate. La fel cu restul modelelor Dynaplug, este produs din aluminiu 6061 întărit cu tuburi din inox 304, prețul fiind de 74.99 $.

În final, Survivor a fost inițial doar o capsulă de păstrare etanșă. Dar acum ea poate fi cumpărată ca un kit de conversie Megaplug pentru Micro Pro/Pill. Survivor costă 19.99 $, în timp ce kit-ul de conversie conține capsula, un petic Megaplug și un tub de inserție Megaplug la prețul de 24.99 $.

 

 

 

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 15 =