Acum citesti
Noile furci Rock Shox Psylo și Domain

Care-i treaba cu aceast nou Psylo? Pe scurt, împrumută tehnologie de la furcile mai scumpe precum Pike sau Lyrik și o aduce sub o formă similară însă pentru un preț mult mai rezonabil. Iar astfel se obține o furcă cu o cursă între 130 și 160mm (în funcție de model, nu o poți regla tu cursa), cu brațe superioare de 35mm construite din aluminiu, pregătită pentru roți de 27.5 sau 29 de inch și cu un offset de 37 sau 44mm.

Vor exista mai multe versiuni, din care cele OEM, botezate Silver, vin în versiunea cu arc sau Solo Air. Varinta aftermarket, denumită Gold, va beneficia de cartușul DebonAir cu posibilitatea ajustării volumului de aer (cu ajutorul token-elor), însă damper-ul Isolator este de fapt inima acestui sistem. Design-ul pistonului intern este împrumutat de la Charger 3, oferind 3 poziții (deschis, pedală, închis) pentru ajustarea compresiei și un reglaj pentru revenire. Alături de toate acestea, uleiul Maxima Plush Dynamic utilizat face ca furca să aibă o frecare mai mică.

Acesta este noul Isolator.

Modelul de top, versiunea Gold, cântărește 2320 de grame (pentru cursa de 160mm – așadar cu 200 de grame mai grea decât un Lyrik Ultimate) și va avea un preț de raft de 645 euro. Psylo Silver RC cântărește 2.786 de grame, pe când versiunea pe arc, 2.888 de grame, fiind astfel destul de grea.

Apoi, la fel de noua este și furca Domain, chiar dacă numele este vechi. Aceasta are brațe superioare de 38mm, așadar este un substitut mai ieftin pentru ZEB și în acest sens va fi disponibilă cu o cursă între 150 și 180mm. Varianta OEM va benefia de cartușul SoloAir, pe când varianta aftermarket va avea cartușul DebonAir, cu damper-ul Isolator. Această versiune disponibilă publicului (și nu ca echipare standard pe anumite modele de biciclete), va avea o greutate de 2.5 kg pentru o cursă de 180mm și un preț de raft de 695 euro.

Partea bună este că prețurile de achiziție cu siguranță vor fi mai mici decât cele de raft, prin urmare acestea s-ar putea să fie chiar niște afaceri bune.

via Rock Shox

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − six =