Acum citesti
Nou pe piață – Northwave HAMMER Plus, pentru copii și adulți

Direct din Italia, via Budapesta, am primit la test de la BikeFun, importatorul echipamentului pentru ciclism Northwave, proaspăt lansații Northwave HAMMER Plus, pantofii de mtb pentru copii, dar nu numai. Poate vă întrebați de ce ar avea nevoie cei mici de asemenea echipament specializat, ei bine au nevoie, pentru că din ce în ce mai des fie vad la concursuri copii cu echipament foarte bun aliniați la start, fie am prieteni care întreabă de recomandări pentru copiii lor. Așadar, acest tip de echipament a devenit din ce în ce mai popular și mai căutat.

Pantofii abia au sosit la noi și sunt programați pentru teste serioase în următoarele săptămâni, însă până atunci merită să fie prezentați drept o opțiune foarte bună adresată copiilor care doresc performanță. Mai ales că asemenea echipament serios și specializat pentru copii este greu de găsit la noi pe piață, Northwave, prin importatorul său BikeFun, fiind printre puținii care aduc și distribuie.

Northwave HAMMER Plus fac deja parte din categoria „pro”, prin faptul că închiderea lor se face prin rotița SLW3, acest sistem fiind alternativa celor de la Northwave la mult mai cunoscutul BOA. Pantofii nu sunt chiar de nivel „super” pro, pentru că ar fi trebuit să aibă închidere cu două rotițe SLW, așa cum vedem doar la pantofii de top de la Northwave, cum ar fi modelul REBEL 3 pentru mtb sau Road EXTREME PRO 3 pentru șosea. Sistemul SLW3 este de încredere, l-am folosit ani de zile și la alți pantofi și foarte precis la reglaje.

Pentru a închide pantofii, desigur că rotești și strângi, însă pentru a regla tensiunea în șiret există reglajul fin pe care-l acționezi apăsând pe un mic buton. În acel moment șiretul este eliberat milimetru cu milimetru pentru a-ți oferi strângerea perfectă. Pentru a elibera complet piciorul, trebuie să tragi de buton. În partea din față pantoful se strânge cu o chingă velcro.

Însă foarte impresionant este aspectul general, foarte agresiv, robust și dedicat off-road. Talpa JAWS EVO din cauciuc are un profil foarte robust și se vede imediat că pot fi folosiți pe teren oricât de dificil și tehnic. Cu toate astea plăcuța SPD este bine îngropată în talpă, ceea ce înseamnă că se va și putea merge ușor cu acești pantofi, pe asfalt sau gresie, când faci o pauză și intri într-un magazin. În rest pantofii sunt bine protejați de piatră și stâncă, în față și în spate fiind galoșați. Și la mijloc, unde arcul piciorului este susținut, talpa arată robust și pregătită să primească „pedeapsa” terenului off-road.

Spuneam la început că pantofii sunt pentru copii, dar nu numai, pentru că Northwave HAMMER Plus sunt disponibili în măsuri de la 36 pana la 50, deci fără probleme și pentru adulți. Culorile disponibile sunt patru: negru/gri, gri/miere, gri deschis/negru și verde/negru. De asemenea, există și jumătăți de măsuri, dar și varianta „wide”, pentru cei cu laba piciorului mai lată, doar în culoarea negru/gri. Nu în ultimul rând există și varianta de damă, culoarea disponibila fiind negru/irizant. Greutatea măsurată de noi pentru măsura 38 este de 347 g, prețul de vânzare fiind de 645 lei.

Vom reveni cu recenzia detaliata la scurt timp după ce îi vom folosi mai întâi la Velodelta 2024 la final de aprilie și ulterior la alte câteva ture, eventual și concursuri.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + 13 =