Acum citesti
Noi biciclete electrice de la Ford, supertehnologizate

Ford a anunțat anul acesta trei noi biciclete electrice, aflate momentan în stadiul de prototip, dar care pot ieși la iveală în producția de serie în orice moment. Și asta din datorită faptului că au fost apreciate de publicul larg.

ford-e-bike-1 Față de vechiile modele, cei de la Ford au apelat la un design radical schimbat, motor și baterie noi care pot fi înlocuite foarte facil, în funcție de terenul pe care urmează să pedalezi. Atât modelul MoDe:Flex (dreapta) cât și modelul MoDe:Pro (centru) sunt dotate cu motoare de 200 de wați, reușit să atingă o viteză maximă de 25 km/h, limitată electronic, desigur. Toate sunt pliabile, pentru a fi transportate cât mai ușor.

ford-e-bike-3

Tehnologia este însă cea care face deliciul acestei povești. Spre exemplu, bicicletele integrează senzori în ghidon pentru a alerta biciclistul când este depășit de un autovehicul. În ghidon sunt integrate și luminile cu LED-uri, dar și semnalizatoarele care sunt activate automat la schimbarea direcției. O aplicație dezvoltată de cei de la Ford se poate instala pe iPhone 6 (singurul telefon compatibil momentan), care va ghida biciclistul prin GPS atunci când este necesar, transmițând vibrații în ghidon pentru ca acesta să știe când este cazil să vireze la stânga sau la dreapta.

ford-e-bike-2

Mai multe detalii despre versiunile de serie ar urma să fie făcute publice în curând.

via Ford

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + 9 =