Acum citesti
Trek prezintă Session şi Session Park – două moduri diferite de a te da tare

Este greu de explicat importanţa diferenţelor subtile dintre biciclete aparent identice însă la un nivel atât de ridicat, precum Session de la Trek, chiar şi cele mai mici modificări de geometrie duc la diferenţe mari de performanţă.

Pentru cei care iubesc downhill-ul diferenţa aproape imperceptibilă este între concurs sau big mountain şi slope style. Ambele categorii necesită biciclete care deşi aparent arată la fel ele reprezintă stiluri diferite de dat. Recent Trek a lansat două noi versiuni ale modelului Session DH care se adresează acestor grupuri de rideri.

trek session dh 2015 1 trek session park 2015 1

Cei mai rapizi downhill-eri din lume au nevoie de o bicicletă stabilă la viteză, pe care poţi pedala când eşti pe teren dificil şi cu care ai tracţiune maximă. Pentru aceste lucruri Trek a pus pe Session DH roţi de 27,5, suspensie mai mare sşi un spate mai lung.

Pentru a compensa parţial înălţimea adăugată datorată roţilor mai mari de 27,5, Trek a creat propria linie de pipe direct mount ce dispun de drop. Acestea, combinate cu o ţeavă head tube mai scurtă, oferă o înălţime a ghidonului nu cu mult diferită faţă de versiunea Park.

Unii preferă să aibă cablurile ghidate la exterior pentru a uşura schimbarea componentelor în timp ce alţii le prefera la interior pentru o estetică mai bună. Însă indiferent de opţiune Session le oferă pe ambele. La fel ca majoritatea bicicletelor Trek, Session dispune de un Mino Link care permite riderilor să-şi modifice geometria biciclete foarte uşor.

Dacă rideri ca Brook MacDonald şi Neko Mulally au avut rezultate foarte bune la Cupele Mondiale pe modelul Session DH, experţii în slope style precum Brandon Semenuk şi Cam McCaul au nevoi diferite pentru evenimente cum ar fi Rampage.

Gândită pentru sărituri mai mari bicicleta are o suspensie de 190mm în loc de 210 fiind mai progresivă, iar ţevile stay sunt mult mai scurte, 420 faţă de 445. Acest lucru se datorează în mare parte mărimii roţilor, Session Park având roţi de 26 inch. Pentru rezistenţă în timp şi valoare mai bună la revânzare ambele biciclete dispun de protecţie instalată pe downtube.

Pentru 2015 Trek va oferi patru variante de echipare, una din aluminiu şi una carbon, pentru ambele versiuni Park şi Downhill.

Modelul de vârf Session DH 9.9 cântăreşte 15,24 kg. Modelul Trek Session 9.8 Park va avea un preţ de 6.829 $, cu 2000 mai puţin decât modelul de top, iar mulţumită roţilor mai mici greutatea este şi ea destul de mică la 15,74 kg. Varianta din aluminiu Session 88 DH are 16,70 kg şi un preţ de 5.240$ în timp ce varianta din aluminiu Trek Session Park are o greutate de 17,26 kg şi un preţ de 4199,99$.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + six =