Acum citesti
Hayes Radar – noile frâne cu ulei mineral la preţ accesibil

Hayes tocmai a lansat o nouă frână pe disc ce foloseşte, de data asta, ulei mineral în loc de DOT. Uleiul mineral este preferat, în special pe piaţa Europeana, acesta nefiind toxic şi neatacând suprafeţele vopsite sau lustruite de pe bicicletă. Radar sunt primele frâne de la Hayes ce utilizează uleiul mineral Venom fiind poziţionate, în catalog, între Dyno şi Prime gândite fiind să concureze cu frâne precum Magura MT2, Avid Elixir 3 şi Shimano Deore. Preţul este de 95$ pentru o roată. Discurile şi adaptoarele nu sunt incluse. Hayes a produs aceste noi frâne folosind mai puţine componente, lucru care se reflectă în procesul mai uşor de fabricaţie şi care ar trebui să se reflecte mai departe într-un preţ mai mic.

frane disc hayes radar 2014 6

Maneta este de tip flip-flop ceea ce înseamnă că pot fi instalate pe orice parte a ghidonului. Distanţa faţă de degete, reach adjust, se poate regla folosind o hexagonală de 2,5mm. Maneta în sine este lunga şi gândită să fie folosită cu două degete însă frâna are suficientă putere pentru a fi folosită şi doar cu un deget. Accesul la aerisire este situat în partea de jos a rezervorului ceea ce înseamnă că pentru aerisire maneta trebuie rotită.

Etrierul este şi aceasta destul de simplu însă include totuşi sistemul Crosshair de aliniere. Radar foloseşte pistoane de 22mm, mai mici faţă de Hayes Prime care are pistoane de 26mm, însă puterea de frânare este cât se poate de suficientă. Plăcuţele de frână sunt la fel ca cele care vin pe Hayes Dyno Comp fiind însa metalice sinterizate.

Noile Hayes Radar sunt gândite să funcţioneze cel mai bine cu discurile Hayes L-Series cu prindere în 6 şuruburi. Discurile costă 30-40$ bucata şi există în dimensiunile 140, 160 şi 180 mm. Greutatea setului manetă + etrier + conductă este de 268 g faţă şi 281 spate. Un bonus pentru frânele Hayes este că firma oferă garanţie pe viaţă la scurgeri.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + twelve =