Acum citesti
MTB-ul hardtail BMC Twostroke 2021 e mai agresiv, mai rigid dar mai confortabil

MTB-ul hardtail de nivel mediu de performanță de la BMC a primit un cadru cu totul nou, proiectat să facă față la trasee mai agresive fără a renunța la transferul de putere excelent pentru care e recunoscut.

Cadrul folosește Tuned Compliance Concept (TCC) cu seatstay-uri aplatizate, tijă de șa și seat-tube cu secțiune în D și cu roți și anvelope alese să facă față terenului dificil. O furcă cu unghi mai mic oferă stabilitate, dar partea inferioară a bicicletei rămâne rigidă atunci când e nevoie de accelerație maximă.

Geometria noului Twostroke e inspirată de cea a modelului full suspension de XC Fourstroke și păstrează ciclistul într-o poziție agresivă, cu un unghi al tijei de șa de 75 de grade și cu seatstay-uri scurte.

La vale, se face simțit unghiul furcii de 67 de grade și offset-ul de 44 mm al acesteia, care fac bicicleta să fie stabilă.

Sunt disponibile 4 mărimi, între S și XL.

Detaliul care atrage prima dată privirea este îmbinarea dintre seatstay-urile aplatizate și partea inferioară a toptube-ului, dar există și alte elemente ce merită remarcate.

Bicicleta are toate cablurile rutate intern, acestea intrând prim partea inferioară stângă a downtube-ului, de unde acestea devin invizibile.

Un alt element remarcabil e secțiunea în D a seat tube-ului și a tijei. Acestea sunt proiectate pentru a oferi o flexare controlată în spate. Există însă și un adaptor pentru tijă clasică de 27.2 mm, inclusiv dropper.

Un chain guide integrat e montat deasupra angrenjaului, iar cadrul are trei șuruburi pentru suportul de bidon pe downtube, putând fi aleasă una dintre cele două poziții disponibile, pe lângă acestea existând loc pentru un suport și pe seat tube.

Ce e interesant e că BMC a decis să păstreze toată gama la prețuri abordabile, neexistând echipări de top, acestea fiind oarecum rezervate modelului soft-tail de top Teamelite, care e neschimbat din 2015.

Modelul Twostroke 01 ONE este cel mai scump model, la 3999 Euro acesta fiind echipat cu grupul SRAM GX Eagle cu angrenaj non-serie X1 din carbon și schimbător spate X01, frâne SRAM Level TLM, roți DT Swiss XR 1700 și anvelope Vittoria Barzo 29×2.25. Greutatea anunțată e de 9.33 kg.

Twostroke 01 TWO are un preț de 2999 Euro și primește grupul complet GX Eagle cu frâne Level TL și o greutate anunțată de 9.7 kg.

Twostroke 01 THREE are un amestec de componente GX/NX/SX Eagle și frâne Shimano Deore BR-6100, butuci Shimano și jante Alex pentru un preț total de 2499 Euro. Greutatea anunțată e de 11.46 kg.

Cel mai ieftin model din carbon 01 este Twostroke 01 FOUR, cu grup Deore 1×12 și frâne MT200. Prețul e de 1999 Euro iar greutatea e de 11.46 kg.

Mai există și două versiuni din aluminiu, la 1599 Euro cu NX Eagle și 1199 Euro cu Deore.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 1 =