Acum citesti
Moontime Bike – concurs nocturn de XCO, în mijlocul Bucureștiului

moontime_bikeRed Bull MoonTimeBike, singurul concurs de MTB XCO nocturn, a ajuns anul acesta la cea de-a doua editie. Cei mai buni 150 de rideri din Romania se vor alinia la start pe 19 Octombrie, incepand cu ora 18.00, in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Gheorghe Sincai) intr-o aventura de 35 de kilometri, adica se vor parcurge 7 tururi de aproximativ 5 km, presarate cu urcari si coborari abrupte pe iarba, pietris sau scari.

Cum diferenta de nivel este de aproximativ 700 metri, traseul va fi unul destul de dificil pentru un amator. Tocmai de aceea, inscrierile au fost restrictionate fiind acceptati doar concurenti cu experienta, adica cei clasati in primii 15% la Prima Evadare sau in primii 30% la maratoanele montane listate in formularul de inscriere regasit pe www.redbull.ro/mtb. In ambele cazuri, se ia in calcul clasamentul general (masculin/ feminin) al editiilor 2012 sau 2013.

Printre cei care vor lua startul la cea de a doua editie Red Bull MoonTimeBike se numara pe langa castigatorul de anul trecut Marius Petrache si actualul Campion National la Maraton MTB, Kelemen Arpad; Tudor Oprea, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Atena; Zsuzsa Gyurka, campioana balcanica si de 17 ori campioana nationala si Lucian Logigan, castigatorul de anul acesta de la ”Prima Evadare”.

Din zona ciclismului de sosea si-au anuntat deja participarea Marian Frunzeanu si Alex Ciocan. La start se va mai afla si Eduard Grosu, campion national la ciclocros si cel care a reprezentat de curand Romania la Campionatele Mondiale.

Asadar, daca doriti sa veniti sa vedeti Mountain Bike de calitate, va asteptam sambata, 19 Octombrie, incepand cu ora 18.00. Intrarea este libera, iar spectatorii isi pot incuraja concurentii preferati nu numai in zona de start si finis (Parcul Tineretului – intrarea dintre Gheorghe Sincai), ci si pe traseu, unde vor exista mai multe zone amenajate.

Fotografii amatori sau profesionisti sunt si ei invitati pentru ca cele mai apreciate fotografii vor fi premiate cu accesorii Think Tank Photo, intr-un concurs foto cu si despre MTB XCO si multa actiune.

La final, concurentii si sustinatorii lor pot revedea cateva dintre experientele concursului intr-un film personalizat obtinut datorita tehnologiei puse la dispozitie de catre iRewind. Secventele inregistrate la punctele de control cu trecerea fiecarui concurent sunt editate automat si distribuite participantilor.

NoMad Multisport este Clubul Sportiv care organizeaza cel mai mare maraton mtb din estul Europei – Prima Evadare cu 2800 de participanti, au una din cele mai bune si vizibile echipe de MTB din tara – NoMad Merida CST, au creat, marcat si intretinut diferite trasee de ciclism montan inclusiv cele din zona Viscri – Saschiz facute impreuna cu Fundatia Adept. Organizeaza in diferite forme de asociere cel mai mare concurs mtb corporate – Skoda Velo Challenge si Maratonul Iepurasilor – concurs pentru copii.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.redbull.ro/mtb sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 + six =