Acum citesti
Mondraker Raze: suspensie de 130mm, cadru din aluminiu și un preț rezonabil

Recent lansatului Raze, inițial cu cadru din carbon, i se va alătura și o versiune cu cadru din aluminiu, în două variante: Raze R și Raze. Cele două reprezintă de altfel versiunile entry-level ale bicicletei cu suspensii de 150/130mm, păstrând totuși aceeași geometrie și suspensie precum modelul din carbon. Fiind un model plasat între bicicleta de XC F-Podium și cea de enduro, Foxy, combină ce-i mai bun din ambele lumi, încercând să fie acel Jack of all trades pe care-l caută mulți dintre cumpărători.

Suspensia Zero, de la Mondraker, conține două link-uri care comprimă amortizorul de tip floating, iar asta se traduce într-o sensibilitate foarte mare pe denivelări mici, însă este totodată capabilă să încaseze și șocuri puternice, așa cum menționează spaniolii. Furca în schimb, are o cursă mai mare, de 150mm – ceea ce plasează unghiul headtube-ului la 65.5 grade. Reach-ul este mai mic decât în cazul cadrelor din carbon (cu 5mm), stack-ul mai mare, BB-ul ceva mai jos plasat, iar chainstay-ul identic: 435mm.

Astfel, prețul pentru modelul de bază va fi de 4.000 de euro, sumă pentru care vei primi o furcă RockShox 35 Gold, amortizor Fox DPS Performance, transmisie Sram SX cu 12 pinioane și frâne Sram Level T. Versiunea Raze R va costa 5.200 de euro și avea o furcă Fox 36 Rythm, amortizor Fox Float DPS, roți Maxic Crossmax XL cu butuci Ininifty, transmisie Sram GX/NX cu 12 viteze și frânele Sram G2 R. Această versiune cântărește 14.9 kg în dimensiunea M.

Cadrul, care cântărește 3.5 kg cu tot cu amortizor, va putea fi achiziționat separat pentru aproximativ 2.450 de euro.

via Mondraker

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + twelve =