Acum citesti
Mokacam, cameră 4k de 79 de grame la un preț de senzație

Pe Indiegogo se lansează o nouă cameră POV, foarte mică în dimensiuni dar care atacă cei mai mari competitori de pe piață, materialele promoționale conținând chiar și expresia GoPro Killer… Cu siguranță este oricum ceva de luat în seamă!

Corpul camerei este foarte mic, producătorii spunând că este cea mai mică cameră 4k de pe piață, rezoluția este imensă și numărul de funcții este foarte mare, fiind accesibile foarte ușor. Este disponibil un ecran extern iar carcasa camerei este dotată cu un magnet foarte puternic cu care poate să fie atașată de diverse suprafețe dar tot cu ajutorul acestuia se pot atașa la cameră baterii suplimentare și diverse accesorii.

Au mai rămas doar câteva zile din campania Mokaca de pe Indiegogo iar interesul este foarte mare, fiind strânsă deja o sumă de șapte ori mai mare ca și limita de 50.000 USD propusă.

Mokacam-exploded-view-600x374Carcasa camerei din policarbonat este rezistentă la șocuri și la apă și măsoară 45x45x35 mm. Aceasta este proiectată pentru o utilizare simplă, fiind folosite doar două butoane – unul pornește și oprește camera și înregistrarea iar celălalt este folosit pentru a accesa diversele meniuri. Greutatea este de doar 79 g!

Senzorul este de 16 mp și captează imaginile printr-o lentilă cu șapte straturi pentru a oferi claritate, culori și detalii de cea mai bună calitate. Mokacam are de asemenea un microfon integrat de înaltă calitate, dar nu există mufă pentru microfon extern.

Mokacam-on-car-600x292Folosind magnetul integrat în partea din spate, Mokacam poate fi atașată la suprafețe metalice fără ca să mai fie nevoie de sisteme de prindere. Producătorii spun că acest magnet este foarte puternic și permite prinderea camerei de caroseria unei mașini în siguranță chiar și pe drumuri foarte proaste, fiind nevoie de o forță destul de mare pentru a fi desprinsă. De asemenea, există o gamă completă de sisteme de prindere magnetice, inclusiv un adaptor pentru sisteme compatibile GoPro, iar carcasa are o prindere inclusă standard pentru trepied.

Este disponibil și un ecran extern, acesta fiind rotativ 270 de grade, are patru butoane incluse și are propria baterie inclusă pentru a nu afecta autonomia camerei. Există de asemenea o carcasă care permite folosirea sub apă până la 60 m adâncime chiar și împreună cu o baterie suplimentară.

Camera are un acumulator intern de 1000 mAh iar un alt acumulator de 1100 mAh poate fi atașat magnetic la cameră chiar și în timpul filmării. Autonomia cu acumulatorul intern este de 1-1.20 h iar timpul de încărcare este de circa două ore. Aceleași valori sunt valabile și pentru ecranul și bateria externă. Starea bateriei poate fi verificată doar prin aplicația de smartphone atașată, nu există indicator pe cameră pentru acest lucru.

Mokacam-sample-shot-600x450Mokacam poate filma în rezoluțiile 4K@15fps, 2K@15fps, sau 1080p@60fps, 720px120fps și VGA@240fps și poate face și fotografii. Obiectivul camerei are un unghi de 152 de grade, dar un unghi normal se poate alege din opțiuni pentru a elimina distorsionarea imaginii pe margine. Există un mod de înregistrare în buclă și o opțiune de a activa filmarea la mișcare și de a o opri când camera nu se mai mișcă.

Mokacam-features-chart-600x346Mokacam comunică de asemenea pe WiFi, camera putând fi controlată din aplicația de pe smartphone. Aplicațiile pentru iOS și Android permit descărcarea imediată a filmelor pe telefon. Camera poate fi controlată de asemenea și cu telecomanda proprie pe WiFi, dar care este doar menționată fără a fi prezentată.

Pentru înregistrare camera folosește un card MicroSD de până la 64 GB (cardul nu este inclus). Încărcarea se face cu un cablu MicroUSB. În ciuda funcțiilor multe și a dimensiunilor mici, prețul camerei este foarte accesibil, prețul pentru precomandă fiind de doar 99 USD!!! Se poate alege culoarea carcasei. Prețul final va fi de 169 USD.

Garanția este de un an iar culorile disponibile sunt negru, auriu, albastru, roz și argintiu. Primele bucăți vor fi expediate cumpărătorilor în februarie 2016. Pentru mai multe detalii și comenzi puteți accesa pagina companiei de pe Indiegogo.

Informații preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =