Acum citesti
Metal Enduro Reșița se apropie!

Fiți pe fază și înscrieți-vă cât mai aveți timp căci concursul care a dat startul competițiilor de enduro în România se află deja la a 2a ediție și nu mai este mult până ce va debuta. În data de 12 octombrie 2014, 100 de participanți se vor alinia la start pentru a se întrece pe traseele din Poiana Golului și Dealul Ciorii. Deși numărul de participanți înscriși a depășit cifra de 100, există posibilitatea ca unii să renunțe, deci te poți înscrie căci mai există șanse. Iată de aflăm de la organizatori:

metal_enduro

METAL se desfasoara in principal intr-un format de tip raliu cu probe speciale cronometrate, in general pe poteci care coboara dar care au si zone de urcus. Probele speciale sunt foarte diferite ca ritm dar si ca stil de abordare, sunt in principal in paduri cu obstacole naturale, zone pietroase si desigur poteci cursive care se parcurg in plina viteza.

Exista si etape de legatura intre probele speciale, care au un timp maxim de parcurgere dar acesta este unul relaxat (care le permite participantilor sa se odihneasca sau sa socializeze in timp ce le parcurg).
Traseul de concurs este in zona centrul Resitei, pe dealurile din jurul acestuia, Poiana Golului si Dealul Ciorii.

Este un tip de cursa accesibil tuturor mountain bikerilor, nu doar celor care au o conditie fizica foarte buna si se adreseaza in principal celor care indragesc genul all-mountain. Potecile pe care se desfasoara probele speciale sunt 80% coborare si au multe sectiuni de nivel tehnic mai ridicat, iar greselile inseamana pierdere de timp – deci nu e suficient sa fii cel mai rapid tot timpul.

Mai multe informații pe site-ul competiției.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − ten =