Acum citesti
Met Parabellum, casca mai mult pentru enduro decât pentru război

Se pare că compania Met și-a găsit cea mai recentă sursă de inspirație pentru cea mai nouă cască a lor din istoria militară a Imperiului Roman. Modelul Parabellum, compus din cuvintele latine para (pentru) și bellum (război), nu este destinată uzului militar, însă s-ar putea să facă o impresie bună practicanților de mountainbike.

met_parabellum_1

Una din trăsăturile de siguranță promițătoare ale căștii este reprezentată de scheletul interior HES care face ca șocurile cauzate de căzături să fie distribuite pe o suprafață cât mai mare. Prin urmare se evită tensionarea doar a zonei de impact. Împreună cu sistemul Safe-T Smart, cel de fixare a căștii într-o poziție anume, care permite și o varietate mare de reglaje, Met a obținut un nivel de siguranță ridicat.

Cât privește confortul, cozorocul care se atașează căștii este prevăzut cu găuri de ventilație care se continuă cu cele din partea anterioară a căștii, lăsând astfel aerul să circule mai eficient. De asemenea, înclinația cozorocului poate fi ajustată mulțumită unor șuruburi laterale din aluminiu. Să nu uităm nici de bureții interiori care conțin gel anti-alergenic și care absorb transpirația care altfel ar coborâ pe fruntea ta.

met_parabellum

Și pentru cei care au obiceiul să își înregistreze video tura, Parabellum vine și cu sistemul MOPOV (My Own Point Of View) ce permite instalarea camerei de filmat printr-un adeziv. Aceasta se atașează de cadrul MOPOV și nu de corpul căștii, astfel făcând operațiunea de montare/demontare mai facilă.

Met Parabellum va fi disponibilă din noiembrie 2013, pentru prețul de 160 de euro.

Via Met

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 5 =