Acum citesti
Marșul bicicliștilor clujeni – 5 Iunie


Duminica, 5 iunie 2011, de Ziua Mediului, se va desfasura la Cluj-Napoca o editie speciala a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 46-a din seria “critical mass” inceputa ca serie lunara in toamna anului 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi, ca de obicei, in parcul I.L.Caragiale (langa Palatul Telefoanelor, cu acces din str. Baritiu), incepand cu ora 17:30. Startul efectiv al marsului va fi la ora 18:00.


Actiunea are rolul de a marca Ziua Mondiala a Mediului, instituita in 1972 de prima conferinta mondiala pe teme de protectia mediului, desfasurata la Stockholm sub egida Natiunilor Unite. Cum poluarea generata de autovehicule este unul din cei mai semnificativi factori negativi de mediu in marile orase, promovarea bicicletei este o importanta contributie la protectia mediului. Acest mesaj dorim sa il transmitem autoritatilor, publicului si presei, subliniind ca bicicleta poate fi pentru multi locuitori un mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala. Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni.


Traseul propus pentru mars este: Parcul I.L.Caragiale – str.E.Isac – str. Gh.Sincai – p-ta L.Blaga – str.Napoca – bd.Eroilor – p-ta Stefan cel Mare – p-ta T.Cipariu – bd.N.Titulescu – str.Unirii – str.Al.Vaida-Voievod – str. T.Mihali – str.A.Vlaicu – bd.21 Decembrie 1989 – str.Memorandumului – Calea Motilor – str.G.Cosbuc – str.I.Hossu – str.G.Baritiu – parcul I.L.Caragiale.


Detalii complete pe ccncluj.blogspot.com.


via CCN


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + eleven =