Acum citesti
Manete de dropbar compatibile Shimano Alfine şi Dyna-Sys de la Gevenalle

Gevenalle-GX-CamoUnii ciclişti, în special cei mai conservatori, sunt iubitori de dropbar, adică de ghidon de cursieră. Venind în ziua de azi în foarte multe forme, toate studiate mult ca şi ergonomie, ghidonul de cursieră oferă o poziţie mult mai ergonomică pe bicicletă decât clasicul ghidon drept de MTB, fiind posibile cel puţin trei moduri de aşezare a mâinilor în funcţie de necesităţi: în drop-uri pentru o poziţie aerodinamică la viteză, pe manete pentru o poziţie mai comodă sau în partea de sus pe urcări.

Totuşi, folosirea unui dropbar este în general condiţionată de folosirea componentelor de cursieră, ceea ce în cazul bicicletelor de oraş nu este întotdeauna o alegere foarte bună. Mulţi preferă pentru oraş componentele de MTB, mai robuste, dar şi butucii cu viteze interne. Din păcate, pentru folosirea noilor componente Dyna-Sys pe 10 sau 11 pinioane de la Shimano sau pentru butucii cu viteze interne, manetele uzuale de cursieră nu sunt compatibile, fiind nevoie de tot felul de improvizaţii cu shiftere montate în diverse locuri.

Gevenalle-GX-Camo-sideCei de la Genevalle vin în întâmpinarea celor ce dorescă să folosească dropbar şi pe bicicleta de oraş, oferind manete compatibile cu butucii Alfine cu 8 viteze interne şi cu componentele de MTB Dyna-Sys.

Genevalle produce de ceva vreme aceste schimbătoare care se ataşează la manetele de frână. Ele sunt neindexate, ceea ce face ca schimbarea vitezelor să se poată face chiar dacă deraiorul este dereglat.

Pentru componentele de MTB, ei produceau deja manetele GX compatibile cu 10 pinioane, iar acum au dezvoltat şi versiunea pentru 11 pinioane, compatibilă cu noile grupuri XT şi XTR. Modelul GX1 costă 169 USD şi este compatibil cu sisteme 1x şi doar cu frâne cu tragere scurtă, de cursieră (frâne tip road, cantilever sau mini-V).

Gevenalle-GX-brake-pointsO inovaţie interesantă vine la modelul GX2, care au două posibilităţi de a monta cablul de frână, ceea ce le face compatibile şi cu frânele de MTB. De asemenea, acestea au manetă şi pentru deraiorul faţă, fiind deci compatibile şi cu sisteme 2x sau 3x. În cazul în care se foloseşte o singură foaie, maneta din stânga se demontează. Preţul este de 219 USD.

Gevenalle-UX1-Ti-CyclesLa fel ca modelele GX, modelele UX, compatibile de această dată cu butucii cu 8 viteze interne Alfine, sunt disponibile în varianta UX1 pentru o foaie şi frâne de şosea la preţul de 169 USD sau varianta UX2 pentru 1-3 foi şi orice tip de frână, la preţul de 229 USD.

Gevenalle-UX1

Mai există disponibile modelele CX compatibile cu grupseturi de şosea, dar şi modele care funcţionează cu frâne pe disc hidraulice.

Pentru achiziţie sau mai multe informaţii puteţi vizita site-ul producătorului.

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − six =